Ciutat

El Taulí eliminarà l’ús del gasoil de tots els seus edificis

L’objectiu és que els equipaments funcionin sense gasoil i els vehicles siguin tots 100% elèctrics

L'entrada a Urgències del Taulí, una imatge d'arxiu / ACN

Abans que acabi l’any, l’hospital Parc Taulí de Sabadell haurà eliminat tota presència de gasoil de les seves instal·lacions, segons ha informat el centre sanitari. Aquesta mesura implicarà, d’entrada, la substitució de les calderes de producció d’aigua calenta, que actualment funcionen amb gasoil, per unes que ho facin amb gas natural. D’aquesta manera, l’ús d’aquest combustible quedarà limitat a les emergències en les quals sigui necessari l’ús de grups electrògens; com ara una baixada de tensió, manca d’electricitat, o afectacions al subministrament de gas natural.

També hi haurà canvis al parc de vehicles de l’hospital, que actualment compta amb dotze unitats elèctriques. S’espera que durant l’any 2020 el cent per cent de la flota del Parc Taulí sigui lliure d’emissions contaminants. Els professionals que hagin de desplaçar-se pel nucli urbà per motius de feina, a més, disposaran de dues bicicletes elèctriques.

L’objectiu de l’hospital Parc Taulí també és reduir les emissions vinculades als desplaçaments dels professionals i dels usuaris anant o tornant del centre. En aquest sentit, expliquen des de l’hospital, s’està portant a terme un estudi de mobilitat per fomentar l’ús del transport públic, el cotxe compartit o la bicicleta. Actualment el Taulí ja compta amb dos espais vigilats per estacionar les bicicletes i patinets elèctrics, amb capacitat per a 120 usuaris.

Segons dades de l’any 2016, l’hospital consumeix uns 360 metres cúbics de gasoil l’any, sense comptar el que gasten els vehicles sanitaris. El consum de combustible per a equipaments per treballador doncs, és d’uns 0,10 metres cúbics; amb unes emissions de diòxid de carboni d’unes 1.017 tones.

Comentaris
To Top