Ciutat

Onze infants sahrauís, acollits per famílies de Sabadell

Foto de família de la recepció als infants sahrauís a l'Ajuntament / D.S.

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquesta tarda la recepció oficial als onze infants saharauís que han vingut a passar l’estiu amb famílies de la ciutat. Tots ells formen part del programa Vacances en Pau de l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís (SAIS).

L’alcaldessa, Marta Farrés, els ha garantit el compromís del municipi amb el poble sahraruí; “segueix vigent i forma part de l’ADN de la ciutat. És un dels motius que tenim per estar més orgullosos”, ha dit. Per la seva part, la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, ha subratllat que “no oblidem els territoris ocupats”. El president de SAIS, Abraham Prat, ha reclamat un referèndum d’autodeterminació pel Sàhara Occidental. També ha denunciat l’ocupació del territori sahrauí de la qual considera que “el govern espanyol n’és un dels principals responsables”. En aquesta línia, el representant del moviment polític i militar Front Polisario, Mah Iahdih, també ha responsabilitzat Espanya i el Marroc de la situació “dramàtica” que viu el poble sahrauí. En totes les intervencions s’ha destacat que fa 30 anys de l’agermanament amb la ciutat sahraruí l’Argub. A la recepció hi han assistit tant familiars com membres de tots els partits polítics amb representació al consistori.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top