Vallès

Creixen les sol·licituds de beques menjador pel curs 2019-2020

/ Cedida

Les sol·licituds de beques menjador de la comarca tornen a créixer un altre any més, tal com mostren les primeres dades del Consell Comarcal. Al juliol del 2018 s’havien presentat 18.720 sol·licituds i, enguany, ja hi ha 19.606. En total hi ha 886 sol·licituds més que al mateix mes de l’any passat. Aquesta xifra, però, no és definitiva, ja que un cop iniciat el curs es tornaran a obrir les sol·licituds i aquestes podrien augmentar com ja va passar el curs passat, quan la xifra va arribar a 20.955.

Les dades del Consell Comarcal mostren que des del curs 2012-2013, la xifra de sol·licitants de beques menjador no ha parat de créixer. Aquell curs van haver-hi 8.478 sol·licituds, i finalment es van concedir 5.608. El curs passat es van concedir 16.549 beques, és a dir, la xifra ha crescut en 10.911 en 7 anys. “Veiem que un altre any més hi ha un increment, i les xifres mostren que és més del doble en 7 anys”, han explicat fonts del Consell Comarcal.

Prop del 50% de les sol·licituds presentades enguany -9.232 de les 19.606 – les demanen famílies en risc social. “Aquesta xifra ens preocupa especialment, perquè per molt que la situació econòmica en altres dades com l’atur millorin, hi ha famílies que encara estan patint. Això mostra que la sortida de la crisi ha estat molt desigual”, asseguren les mateixes fonts.

Es concediran a finals de juliol

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat comunicarà al Consell Comarcal la assignació de beques a finals d’aquest mes. Després, aquest organisme ho comunicarà als ajuntaments corresponents i aquests a les famílies.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top