Publicitat
Ciutat

Els usuaris de Renfe es queixen d'alguns retards i d'incertesa en els horaris en la jornada de vaga

L'aturada no ha provocat grans afectacions al servei i els serveis mínims s'han complert, segons Renfe

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies a l'estació de Sabadell Sud / ÓSCAR ESPINOSA

La vaga de Renfe d'aquest 15 de juliol ha causat incertesa en alguns usuaris, que s’han queixat de problemes i retards en els trens, tot i això, l’aturada no ha provocat grans afectacions al servei i els serveis mínims s’han complert, segons fonts de l’empresa. La vaga, convocada únicament pel sindicat Comissions Obreres (CCOO), té com a objectiu demanar més contractacions a l'empresa, una reducció de la jornada laboral i la consolidació salarial pels seus treballadors.

A part, CCOO subratlla la preocupació del personal ferroviari pel fet que Renfe apliqui "de manera unilateral" l'acord recollit en el conveni col·lectiu de reduir la jornada a 37 hores i mitja de mitjana. Si l'empresa manté una "postura intransigent" i les negociacions segueixen "bloquejades", els representants dels treballadors no descarten més mobilitzacions durant tot l'estiu.

Publicitat

Discrepàncies sobre el seguiment de la vaga

Fonts de l'empresa afirmen que el seguiment de la vaga ha estat del 6%, xifra que consideren molt baixa. Aquesta xifra contrasta, però, amb la que dóna el sindicat, que calcula que el 70% dels treballadors que podien fer vaga a Catalunya no han anat a treballar. Des de CCOO però, es queixen que hi ha hagut molt pocs treballadors que han pogut fer vaga a causa del que considera uns "serveis mínims molt abusius" i que hi ha molta gent de baixa o de vacances.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han establert com a serveis mínims el 66% del servei en hora punta (de 6.00 a 9.30 h i de 17.00 a 20.00 h) i un 33% la resta del dia. Els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat funcionaran amb un mínim del 72% del servei i els d'Avant un 65%.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top