Vallès

PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem arriben a un pacte de govern al Consell Comarcal

PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem acorden governar el Consell Comarcal

Façana de la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental / CEDIDA

Els grups del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem han anunciat aquest dimecres un acord per governar el Consell Comarcal del Vallès Occidental. La presidència recaurà en el PSC, que la l’ostentava fins ara amb l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i la podria revalidar.

L’acord de govern inclou 14 compromisos que passen per reivindicar un nou model de finançament comarcal, indústria 4.0 o la col·laboració intermunicipal i interadministrativa, entre altres.

En un comunicat conjunt, els tres grups asseguren que “el Consell és i ha de continuar sent una institució de consens, aglutinadora i capaç de dissenyar i executar estratègies territorials supramunicipals”. També destaquen que és un pacte per i pel Vallès Occidental.

Els consellers comarcals s’escullen automàticament amb els resultats de les eleccions municipals, que van guanyar els socialistes amb 12 consellers. Amb aquest pacte sumen 20 consellers, la majoria absoluta, i queda desactivat un possible acord alternatiu liderat per ERC, que té 10 consellers, i és la segona força del consell.

Aquest divendres a les 12.30 h es farà el ple de constitució del nou plenari al saló de plens de l’Ajuntament de Sabadell. El lloc de l’acte s’alterna cada quatre anys entre el consistori sabadellenc i el de Terrassa. La setmana vinent està previst que es presenti el cartipàs i la configuració del nou govern comarcal. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració de protesta contra el pacte a les 12 h a les portes del consistori.

EL PACTE DE GOVERN, ÍNTEGRE:

Comentaris
To Top