Ciutat

Bebe, Obeses i Judit Neddermann, a la festa major

La pregonera Mirna Lacambra donarà el tret de sortida a tres dies amb més de 280 activitats

La cantant valenciana Bebe / CEDIDA

283 activitats, 253 espais i una festa major que, un cop més, recorrerà de punta a punta Sabadell. Des de divendres 6 fins dilluns 9 de setembre tenim una cita als carrers de la nostra ciutat, que acolliran un any més centenars d’activitats per a tots els públics. "Una festa pensada i feta pel conjunt de la ciutadania", ha explicat l'alcaldessa Marta Farrés. Bé, pels més impacients, dijous a la tarda les Barraques, amb la popular Animalada, ja escalfaran motors del que serà un cap de setmana ben divertit. El pressupost ha estat de 475.750 euros, 16.750 euros més que l'edició del 2018.

Els honors del pregó d’enguany seran per la soprano sabadellenca Mirna Lacambra, de qui Farrés ha valorat el seu paper a l'hora de "portar el nom de Sabadell molt més enllà de les nostres fronteres". Un consell: si voleu començar la festa ben identificats com a sabadellencs, correu a atrapar un dels 7.500 mocadors que l’Ajuntament repartirà divendres 6 a la plaça Sant Roc fins a esgotar existències.

Les novetats

Seguretat per davant de tot. Aquest 2019, com a mesura de protecció dels més petits, l’Ajuntament distribuirà polseres per tal d’anotar el nom i un telèfon de referència perquè els infants la duguin amb ells i així poder localitzar fàcilment la família en cas de pèrdua. D’altra banda, Aigües Sabadell instal·larà tres fonts a l’espai de concerts de l’Eix Macià.

La festa, que enguany tornarà a repetir format de sud a nord de la ciutat, s’allargarà des de la plaça del Pi fins a la plaça de la Creu de Barberà (l'anomenat Eix Central), on s’ubicaran dos escenaris respectivament. Se celebraran activitats diverses als quatre trams previstos d’aquest espai, que són avinguda de Matadepera, avinguda de la Concòrdia, avinguda de Barberà i plaça de la Creu de Barberà.

I per als qui us agrada aguantar ballant fins tancar totes les sales de ball, tenim una bona notícia: la música de les barraques s’allargarà mitja hora més, fins les 4.30 h, a l'Eix Macià.

Oferta musical

La cantautora Bebe, Obeses i Judit Neddermann seran els grups musicals més destacats del cartell d’enguany. Bebe i Obeses actuaran dissabte 7. A hores d'ara la resta del calendari i els horaris no estan confirmats.

De la mateixa manera, diverses orquestres amenitzaran la vetllada festiva als diversos espais de la ciutat, des dels escenaris de Creu de Barberà i la plaça del Pi fins a l’Envelat, on tindran lloc totes les propostes de ball previstes.Hi destaquen el Quintet Marcelo Mercadante, l’Orquestra Celta de Barcelona, Sabor Cubano i l’Electric World & Fire.

Altres espais, com les places de Sant Roc i del Doctor Robert, acolliran concerts de la Banda de Música de Sabadell, D’kantaka, Karime Amaya  & State Flamenco.

Els espais

A l’avinguda Francesc Macià s’hi aplegarà un any més la fira d’atraccions de la Festa Major, la zona dedicada a les Barraques i l’escenari gran on tindrà lloc la majoria dels concerts programats com ara el grup traper sabadellenc 31 FAM o Flashy Ice Cream. Del ball tronera del final de festa se n’encarregarà per primer cop Hotel Cochambre.

A aquest mateix espai tindran lloc animacions infantils, el tradicional bicitapa, animació infantil, el dinar popular, un espectacle de foc i el concurs Saballut de Ferro.

Ca l’Estruch prendrà enguany un protagonisme especial, celebrant el seu 25è aniversari amb diversos concerts i espectacles de dansa, circ i arts visuals. L’oferta de danses tradicionals, però, es concentrarà a la plaça del Vallès.

Els més petits trobaran el seu espai a la plaça de Gabriel Pujol, que concentrarà la programació infantil.

Sabadell, l’esport i la cultura

L’activitat física és un tret identificatiu de la Festa Major sabadellenca. Per aquesta edició, es repetirà la programació esportiva tradicional a la ciutat, com la passejada popular amb bicicleta, la 14a Mitja Mataró Ciutat de Sabadell, la 7a Cursa dels 14 i la 10 Jornada de Tir amb Aire Comprimit, entre d’altres.

Els tornejos també conformaran un bloc important. Activitats com el Campionat de Tennis o de Pàdel i l’11a edició de les XII Hores de Futbol tornaran a protagonitzar el panorama esportiu per Festa Major.

Així mateix, s’inauguraran algunes exposicions temporals. Al Casal Pere Quart s’hi podrà veure El cel és verd i Sabadell, Up to Date?. D’altra banda, al Museu d’Art es podrà visitar Llorenç Balsach  i Grau. Industrial, pintor, col·leccionista i al Museu d’Història, 1939: l’abans i el després i El modernisme i les flors. Esteu preparats?

El cartell de la Festa Major 2019 inclou foc intens i poemes de Joan Brossa

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top