Ciutat

Marta Farrés passa l’examen dels empresaris de la Xarxa Onion

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha participat aquest dimecres al vespre al sopar d’estiu organitzat pels empresaris de la Xarxa Onion. Al restaurant el Restorant del Club Tennis Sabadell, Farrés ha exposat les principals línies de treball en què vol centrar els propers quatre anys de la ciutat i la mirada cap al futur, el Sabadell 2030. Farrés hi ha participat acompanyada del primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, i la regidora de Desenvolupament Econòmic Montserrat González.

Farrés, parlant amb els membres d’Onion / LLUÍS FRANCO

Pel president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada, és vital tenir controlat el curt termini però també la mirada estratègica de llarg recorregut, tant a les empreses com a les institucions. “Per nosaltres 2030 és un horitzó molt adequat”, ha dit, abans d’oferir confiança i mà estesa a l’alcaldessa.

La cinquantena de socis que han assistit al sopar han participat en una activitat dinamitzada en què han fet gairebé 1.300 propostes sobre com imaginen la ciutat d’aquí a vint anys que traslladaran a l’alcaldessa.

En primer lloc Marta Farrés ha destacat les rondes, “per treure vehicles” de l’interior de la ciutat i agilitzar els desplaçaments. L’alcaldessa del PSC també aposta per l’habitatge, una matèria en què ha apuntat que cal tirar cap a les construccions energèticament sostenibles. Els socialistes preveuen construir 500 pisos públics de lloguer social aquest mandat, incloent els 362 ja projectats per l’anterior quadripartit.

Una de les sòcies de la Xarxa, Tona Codina, pregunta a Marta Farrés sobre l’emprenedoria / LLUÍS FRANCO

Farrés s’ha mostrat partidària de la col·laboració público-privada i ha posat d’exemple SBD Lloguer Social, que creu que cal potenciar i ha destacat que l’Ajuntament de Barcelona ha demanat informació al de Sabadell per fer una empresa similar.

D’altra banda la cap de l’executiu local també ha parlat del Taulí, que voldria integrar a tot l’eix de la Gran Via i fomentar-ne la investigació i la recerca. Per últim, l’alcaldessa aposta per fer de l’aeroport un referent en formació aeronàutica del sud d’Europa i trobar nous usos pel Ripoll deixant de banda les grans indústries i per potenciar l’esport. En aquest darrer aspecte, Farrés ha garantit que donarà continuïtat a projectes de l’anterior govern com el clúster Esport Innovació Sabadell.

Definir les línies estratègiques

L’alcaldessa ha destacat que en aquests primers dies de govern s’estan centrant en l’espai públic, la neteja i la seguretat. Que l’executiu vol fer petites inversions equilibrades en tots els barris perquè ningú quedi enrere i que, en referència a les línies estratègiques, ha subratllat que si no es planifiquen abans de finals d’any “seran quatre anys perduts”. També s’ha compromès a un aspecte que preocupa bastant l’empresariat: les llicències d’obres. Segons l’alcaldessa els terminis s’estan escurçant, ja són de menys de vuit mesos d’espera, i confia en acabat el mandat a tres mesos, reconeixent que complir amb els dos que marca la llei serà gairebé impossible.

Comentaris
To Top