Ciutat

ERC qualifica el govern PSC-Podem d'"insensible" per retirar els símbols partidistes

Gabriel Fernàndez, al centre, en una compareixença de premsa recent / D.S.

La decisió de la Junta de Portaveus de retirar els símbols partidistes de l'Ajuntament i situar el retrat del Rei en un lloc preferent han provocat aquesta tarda el rebuig d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En un comunicat, els republicans asseguren que el govern local, format per PSC i Podem, és "insensible" amb la llibertat dels polítics independentistes empresonats i "blanquejador de la monarquia espanyola". La decisió ha sortit aprovada gràcies a una moció presentada per Ciutadans, amb els vots a favor de la formació taronja i les dues de govern, i en contra d'ERC, la Crida i Junts per Sabadell.

Pancarta 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El portaveu del grup municipal d'ERC, Gabriel Fernàndez, considera que "és lamentable veure com l'alcaldessa de la ciutat i el seu govern compren el marc mental extrem del nacionalisme espanyol tergiversant la realitat, ja que la pancarta en cap cas és un símbol partidista". Pel republicà, la pancarta 'Llibertat presos polítics' penjada a la façana consistorial "recull el sentiment majoritari entre els nostres veïns i veïnes que van expressar clarament el passat 26M que no volen presos polítics".

Publicitat

Des d'Esquerra també es mostren molt sorpresos pel republicanisme dels dos partits de govern perquè la moció aprovada també insta l'Ajuntament a situar el retrat del Rei en un lloc preferent. Aquest cas, especialment del PSC, més que sorprendre'ls els decep.

Acompanyar l'alcaldessa a visitar els presos

Fernàndez apunta que si l'alcaldessa Marta Farrés els ho demana l'acompanyarien a veure els presos, a qui reclama no invisibilitzar, especialment als sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell. El republicà afegeix que "només demano que hi hagi un govern a la ciutat d’esquerres que respecti i defensi els drets bàsics que estan sent vulnerats".

Símbols partidistes, en liquidació: PSC, Cs i Podem aproven retirar la pancarta pels presos

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top