Ciutat

La declaració de Farrés pel cas Mercuri, suspesa per les altes temperatures als jutjats

Les altes temperatures als jutjats de Sabadell han obligat a postposar la citació

/ Victòria Rovira

La declaració de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, pel cas Mercuri ha estat suspesa per les altes temperatures dels jutjats de la ciutat. Farrés havia de comparèixer en els jutjats en qualitat de testimoni, juntament amb l’exalcalde socialista Joan Carles Sànchez, en el marc de les investigacions de l’adjudicació del contracte de neteja i recollida d’escombraries a Smatsa (la peça 28 del macrocas).

Membres de Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en el macrocas, i un grup díscol de Podem Sabadell, s’han concentrat a les portes dels jutjats amb xiulets i algun crit contra l’alcaldessa, que s’han repetit tant a l’entrada com a la sortida de Farrés de l’edifici judicial.

Farrés havia d’acudir als jutjats per explicar per què figura com a beneficiària de dos viatges al Marroc que hauria realitzat amb una comitiva de l’Ajuntament de Sabadell l’any 2010 i que van ser sufragats per l’empresa de neteja i recollida de residus, Smatsa. Els trajectes es van realitzar, tal com figura a les factures publicades per D.S., un any abans que es produís l’adjudicació –suposadament fraudulenta– d’un contracte de 370 milions d’euros amb 20 anys de concessió.

Marta Farrés, en el moment de l’entrada als jutjats / Victòria Rovira

Els Mossos identifiquen en el pagament d’aquests viatges al Marroc, juntament amb una llarga llista de trajectes realitzats per càrrecs públics de l’Ajuntament entre 2010 un possible delicte de suborn en el gerent d’Smatsa, Eugenio Díaz, que hauria realitzat els pagaments amb la targeta Visa de l’empresa.

Retard fins a octubre

Els jutjats de Sabadell segueixen amb problemes per les altes temperatures, que suposen la suspensió de moltes de les vistes. Les testificals de Farrés i Sànchez han estat afectades per la pujada del mercuri a l’edifici judicial: passades les 11 del matí, la temperatura a l’interior superava els 27 graus, el límit que marca el protocol per mantenir les declaracions.

L’advocat de l’acusació popular, José Antonio López Ordoñez / Victòria Rovira

La jutgessa substituta del Cas Mercuri, Yolanda Pardo, ha considerat que la situació era insostenible. En una providència, la magistrada ha indicat que la temperatura a la sala de vistes era de 29,5 graus.  “Érem unes 25 persones dins d’una sala d’uns quaranta metres quadrats. Era impossible fer les declaracions a mesura que pujava la temperatura“, ha explicat l’advocat de l’acusació popular, José Antonio López Ordoñez, que considera que no es complien “les condicions de salubritat” idònies.

La suspensió implica traslladar les declaracions testificals fins a la tardor. Segons ha apuntat la jutgessa a les parts, les compareixences s’haurien de realitzar a l’octubre, un retard preocupant per l’acusació popular, Sabadell Lliure de Corrupció. “La instrucció de la causa s’haurà de tancar més tard, quan ja està pràcticament acabada”.

Farrés afronta una declaració incòmoda pel cas Mercuri

Podem, amb i contra Farrés

Un grup de podemistes díscols –entre els quals alguns membres depurats de la formació alternativa– s’han concentrat davant dels jutjats aquest matí amb una pancarta que resava: “Podem diu no a la corrupció”. El portaveu dels dissidents, Juan Solano, ha expressat el seu rebuig a l’acord de govern PSC-Podem i ha apuntat que els socialistes “són i han estat corruptes”.

Solano ha denunciat que la tinenta d’alcaldessa i líder dels podemistes, Marta Morell, està sent “còmplice de la corrupció” de Marta Farrés, que “era regidora del govern de Bustos quan es va adjudicar el contracte”.

Comentaris
To Top