SANT QUIRZE

Sant Quirze planteja tancar la seva Zona Hermètica després dels incidents a la discoteca Waka

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha plantejat tancar els locals d’oci que encara queden a la part de la Zona Hermètica que correspon al seu terme municipal. En un comunicat, l’executiu local ha indicat que s’està plantejant fer “un pla especial per regular l’oci recreatiu” similar al que va fer Sabadell l’any 2011 i que ha suposat la clausura de totes les discoteques que hi havia en aquest espai.

Marques provocades per la porra extensible a l’esquena d’un dels afectats / CEDIDA

La decisió arriba després de l’episodi ocorregut dissabte passat a la discoteca Waka, quan tres agents de seguretat del local van agredir dos joves d’origen sud-americà que estaven intentat accedir a l’interior de la discoteca sense permís.

“Som conscients de quina és la mesura correctora que acabat amb aquest focus de problemes a la Zona Hermètica al terme municipal de Sabadell”, ha assegurat l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, que ha afirmat que no veu cap altre alternativa: “Com a municipi se’ns fa impossible arribar a controlar aquests espais de masses”, ha lamentat.

L’Ajuntament diu que és conscient que aquests fets són competència dels Mossos d’Esquadra, però adverteix que la “gravetat i reiteració” d’aquesta mena de successos al voltant d’aquesta discoteca han posat en alerta el consistori.

“Tot i que hi ha més dotació de Mossos d’Esquadra, Barcelona ens deixa sense recursos als municipis de la Regió Metropolitana, i això comporta que situacions com aquesta a municipis com el nostre no tinguin la resposta ràpida que es mereixen”, ha remarcat la batlle.

Rebaixar l’inseguretat

L’alcaldessa sol·licitarà una reunió amb la conselleria d’Interior i la direcció general de policia per trobar sortida als focus concrets d’inseguretat i control dels espais que ja té detectats.

D’altra banda, des de la regidoria de Drets Civils i Gènere es prendran les mesures necessàries per poder tirar endavant la denúncia d’ofici, i posar en coneixement del poder judicial aquestes actituds autoritàries i racistes.

Comentaris
To Top