Publicitat
Ciutat

“Totes les hores que estic despert les passo davant de l’ordinador”

Joan Fernández, jugant una partida de 'Fortnite' / ÓSCAR ESPINOSA

Joan Fernández, també conegut com a MrKeroro10 Youtube, és un jove de 21 anys que ha aconseguit ser el jugador més ràpid del món en un mapa del videojoc Fortnite. Es tractava d’un repte llençat pel Rubius, un dels youtubers espanyols més coneguts, i que consistia a acabar el recorregut d’un mapa creat per ell mateix el més ràpid possible. El premi era ni més ni menys que accedir al Campionat Mundial de Fortnite a Nova York i compartir equip amb el famós youtuber. La dedicació i expertesa del sabadellenc el va portar a aconseguir classificar-se amb un temps rècord de 2 minuts i competir a escala mundial amb l’equip Chicken Champions. L’equip va aconseguir el quart lloc al rànquing, emportant-se a casa més de 200.000 euros.

Què és el que t’enganxa tant dels videojocs?

La desconnexió que sento quan estic jugant. Quan arribava a casa em tancava a l’habitació a jugar durant hores i aquesta era la meva manera de desconnectar de les classes. Abans podia passar-me jugant fins a 12 o 14 h seguides.

Et va suposar un problema a l’institut jugar tantes hores seguides?

A l’institut sí. Les coses van ser més complicades i havia d’estudiar més però simplement ho feia perquè m’ho havia de treure de sobre. Quan vaig acabar l’ESO vaig entrar en un mòdul de sistemes de Microsoft i xarxes. Va ser allà on vaig aprendre coses que realment m’agradaven: programar, configurar, etc.

Com va sorgir la idea d’obrir-te un canal de Youtube?

Va ser arran de jugar a Call of Duty. Jugava en el mode zombie, que es tracta bàsicament de fer rècords i és bastant difícil. A Youtube es penjaven molts vídeos del videojoc com a tal, però no d’aquest mode de joc. Vaig començar a guanyar més subscriptors a poc a poc fins que em vaig passar a Fortnite.

Per tant, estaves més que entrenat per al repte que va plantejar el Rubius

Bastant. De fet, el primer dia vaig arribar a passar-me el mapa en només 2 minuts i 13 segons. Però com que soc bastant competitiu, no vaig parar fins que vaig arribar als 2 minuts. En una setmana vaig arribar a jugar 70 hores.

Com et vas sentir després d’assabentar-te que havies estat el jugador més ràpid del món?

No m’ho podia creure. Ho vaig saber perquè a Twitter la gent no parava de mencionar-me i els meus amics em van trucar de seguida al mòbil. Va ser molt impactant veure com el Rubius reaccionava al meu rècord.

I com va ser l’experiència de marxar fins a Nova York per jugar un campionat mundial amb els millors jugadors de ‘Fortnite’?

Indescriptible. Era la primera vegada que volava tant de temps seguit a l’avió i el campionat va ser increïble. Entrenàvem cada dia a l’hotel tots junts creant estratègies per posar-les en pràctica en el campionat. No em vaig posar nerviós en cap moment, però sabia que hi havia milions de persones mirant les nostres partides.

/ ÓSCAR ESPINOSA

En l’àmbit professional, què t’ha suposat quedar quart en tot el món?

Més enllà de ser una experiència irrepetible, les marques es fixen més en tu. Per exemple, et demanen que promocionis productes als vídeos.

Quants diners es guanyen aproximadament per promocionar un producte?

És complicat. Depèn de la marca, del producte i també de la temporada en la qual es pugi el vídeo, ja que Youtube fluctua bastant segons el mes. Aproximadament, per només un anunci de 45 segons a un vídeo es guanya entre 1.200 i 1.500 €.

I al mes quants pots arribar-ne a fer?

Va variant, potser uns 10 o així. Tot això sense comptar altres fonts d’ingrés com Twitch, etc.

Això són molts diners al mes.

Realment els videojocs mouen molts diners, però també és important saber que totes les hores que estic despert les passo davant de l’ordinador. És el meu oci però també és feina i hi inverteixo més de 12 hores al dia.

Tens por que algun dia tota aquesta bonança s’acabi?

No realment. Quan acabi Twitch o Youtube continuaré en el món dels videojocs i sempre necessitaran gent que sigui bona jugant o bé persones que moguin audiències.

És a dir, que els teus plans de futur inclouen els videojocs?

M’encantaria, però potser m’agradaria passar-me al disseny dels videojocs, crear mapes i personatges que inspirin altres joves.

Publicitat
Comentaris
To Top