Oci i cultura

‘Beat’ sabadellenc amb ‘Fail to deliver’

Foto de la portada del disc / Cedida

La sabadellenca nara is neus, nom artístic de Neus Abellán, ha llençat el seu tercer treball discogràfic Fail to deliver amb la discogràfica Synth Vicious. Després d’X i Highlands, la productora s’aventura amb el seu primer disc de llarga durada en format vinil, en el qual consten quatre pistes de música electrònica experimental. Amb 22 anys, Abellán ha passat per diversos escenaris en concerts a Berlín (Alemanya) i al festival local Embassa’t.

Encara no hi ha data oficial de presentació del disc, però l’artista sí que compta amb dates de concerts just quan s’acabin les vacances. El 6 de setembre nara is neus serà a l’Eufònic Fest de Sant Carles de la Ràpita; i el 27 de setembre, al festival TNT de Terrassa.

De ‘beat’ a ‘beat’

De ben jove, nara is neus es va introduir a la música fent harmonia al Taller de Músics de Barcelona i amb classes de piano. El seu professor i amic Valentí Adell la va animar a entrar al món de la producció musical. “Vaig començar a compondre amb piano, però no m’acabava d’agradar”, recorda Abellán. En aquella època, només escoltava música ambient i bandes sonores fins que es va comprar el seu primer sintetitzador i va començar a remenar les ones acústiques. “El meu primer EP era experimental, no sabia ni produir. Abans era molt més beat i ara és més instrumental”.

El seu estudi musical és la seva habitació, però això no l’atura. Fail to deliver n’és la prova. El vinil està dividit en la cara A, amb tres cançons, i la cara B, amb una única peça instrumental “a l’estil de Mike Olfield”. Amb influències de Pink Floyd, nara is neus no se separa de la seva guitarra i piano a l’hora de produir. “Em vaig comprar un nou pedal i vaig crear la cançó Foreword d’una tirada”, conclou.

Comentaris
To Top