Publicitat
Ciutat

Denuncien “ocupacions conflictives” als Merinals

Dos dels sis blocs pendents d’enderrocar no s’han pogut tapiar a causa de la presència de persones que els habiten de forma irregular

Els habitatges del carrer Brasil, pendents d’enderrocar. A la fotografia inferior, es veu l’estat d’un dels blocs que encara no han estat tapiats / D. S.

Dos dels sis blocs pendents d’enderrocar als Merinals –el 45 i el 61, ubicats al carrer Brasil– no s’han pogut tapiar a causa de la presència de persones que els habiten de forma irregular. Els veïns denuncien que “és un focus de delinqüència que està generant problemes de convivència”. De fet, recentment es va declarar un incendi en aquests blocs, que suposadament haurien d’estar desallotjats, en concret, al número 61. Per això, els residents de la zona demanen a l’Agència Catalana de l’Habitatge accelerar l’enderrocament d’aquests blocs, previst per a l’octubre.

D’altra banda, Paquita Noguero, propietària d’un immoble dels Merinals, va presenciar com uns joves van entrar a un dels pisos abandonats i es van endur diverses andròmines que quedaven als habitatges.

“Som gent humil, però sempre hem viscut bé al barri, ara ens ho pensem dos cops abans de sortir a comprar al supermercat per por a quedar-nos sense casa, perquè això sembla la zona sense llei”, lamenta la Sílvia, una veïna dels Merinals.

Inseguretat

“Vivim atemorits, és una sensació que va cada cop més in crescendo i un sentiment generalitzat entre els veïns”. Aquest és el testimoni de Lluís Buges, veí dels Merinals a qui uns individus van intentar robar a plena llum del dia a casa seva. No és un cas aïllat. Durant aquest cap de setmana també es va produir un incident similar a l’habitatge d’una altra veïna del mateix barri, aquest cop, però, els lladres van intentar actuar de nit. En cap dels dos casos els incidents van anar més enllà de l’ensurt, però per als veïns, les pràctiques delictives “cada cop més presents al barri” s’estan convertint en un veritable maldecap.

Tot i que segons dades del ministeri d’Interior, els delictes a Sabadell van escalar un 5,3% durant el 2018 respecte a l’any anterior i, per consegüent, també la sensació d’inseguretat generalitzada a tota la ciutat, els veïns d’aquest barri ho atribueixen a “la deixadesa de la zona” i assenyalen el que creuen que és el nucli del conflicte: “l’abandonament” dels blocs pendents d’enderrocar. “La degradació atrau la delinqüència i el barri va sumant narcopisos, punts de venda de droga, ocupacions conflictives, crema de cotxes indiscriminada i robatoris indiscriminats”, lamenta Jaume Garcia, també veí de la zona.

Prudència

Sí a l’enderroc, però amb la seguretat per bandera. Els veïns de l’anomenada fase 2 dels Merinals temen que aquesta actuació provoqui més desperfectes als seus habitatges, suposadament afectats per danys estructurals greus i demanen precaució a l’hora de dur a terme les obres. “Si amb l’enderroc dels primers pisos vam notar les vibracions i es van esquerdar els nostres pisos, amb aquests edificis, que estan a pocs metres, temem conseqüències pitjors”, lamenta Buges.

Els veïns del bloc 49, arran d’un incident amb les canonades de l’edifici, van comprovar l’estat dels fonaments que ho sustenten. Tal com els propietaris de l’immoble denuncien i el D.S. ha pogut comprovar, el material es desfà amb la mà, “vivim sobre mantega”, critica la Sílvia, referint-se a la solidesa del material. Aquesta troballa va posar en alerta els veïns, que consideren que qualsevol moviment brusc –com podria ser l’enderrocament– podria posar en risc l’estructura dels blocs.

Publicitat
Comentaris
To Top