Publicitat
BARBERÀ

Un ferit greu per un accident químic a Barberà del Vallès

La nau on va succeir l'incident seguirà precintada / Óscar Espinosa

Aquest dimarts al migdia hi va haver un accident químic a una empresa situada al polígon industrial Molí d’En Gall de Barberà del Vallès. L’incident va passar després que hi hagués una fuita d’àcid cianhídric, un component molt tòxic que pot ser letal si s’inhala. Tot i que encara se’n desconeix l’origen, després d’haver fet una primera revisió aquest matí, els bombers treballen amb la hipòtesi que l’accident podria ser causat per la fermentació d’aquesta substància en un dels dipòsits.

L’avís el van fer els mateixos treballadors de l’empresa a les 14.17 h, després que un d’ells perdés el coneixement. Fins al lloc es van desplaçar 11 dotacions dels Bombers amb furgó de risc químic, la policia local de Barberà, els Mossos d’Esquadra, i 8 unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que van atendre els 11 treballadors.

Segons han explicat des del SEM, 10 d’aquestes persones no van haver de ser traslladades, mentre que una sí que va ingressar a l’Hospital Parc Taulí amb pronòstic greu per intoxicació. Fonts del centre hospitalari han informat al D.S. que avui, dimecres, l’home continuava en observació a urgències però que es trobava estable.

L’empresa va ser precintada ahir, i avui s’ha fet una primera revisió per buscar l’origen de la fuita i comprovar els nivells d’aquest component a l’aire. Segons han explicat fonts dels Bombers, continuaven sent alts, motiu pel qual es manté el tancament de la nau.

Publicitat
Comentaris
To Top