Ciutat

Reunió a Madrid per posar un calendari a la Ronda Nord

El govern municipal vol un calendari per la Ronda Nord. Per aquest motiu, la setmana vinent hi haurà una reunió a Madrid amb el secretari general d'Infraestructures, Julián López, amb la qual es vol posar el projecte a l'agenda del govern. "Estem treballant perquè estigui en l'agenda d'aquesta legislatura", ha assegurat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. El govern també es reunirà amb els presidents d'Aena i Renfe per parlar sobre l'aeroport i sobre infraestructures ferroviàries.

Farrés vol un "compromís en l'àmbit tècnic" per començar a tenir una agenda per la Ronda Nord, una infraestructura que el PSC va prometre en el seu programa electoral. L'alcaldessa és conscient que aquesta infraestructura no és competència de l'Ajuntament i vol arrencar un compromís del govern espanyol, tot i que qualsevol decisió també estarà sotmesa a sí hi ha eleccions generals o no.

Publicitat

L'altra infraestructura "estratègica" pel govern és l'aeroport. La seva proposta és ampliar l'oferta formativa d'aquest i convertir-lo en "un clúster de formació aeronàutica" i ampliar l'oferta actual - escola de pilots i hostesses- a d'altres àmbits com l'enginyeria o la mecànica. En aquest sentit, l'alcaldessa considera que també s'ha de parlar dels accesos a l'aeroport, un projecte que va lligat a les obres del Portal Sud de la Ciutat.

L'aparcament al centre 

Un dels temes estratègics pel govern també és l'aparcament al centre. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha fet alguna trobada amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per fer la connexió amb l'aparcament del passeig. "El problema de l'aparcament és endèmic al centre. Hem de garantir que els cotxes hi puguin arribar i aparcar", ha defensat l'alcaldessa. Sobre aquest tema, Farrés ha explicat que encara no està lligat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top