FESTA MAJOR

El Ball de la Bola fa el ple de participació i supera les 70 parelles

Ha estat un èxit de participació. Setanta-cinc parelles han volgut provar sort en aquesta edició que va començar l’any 1997. El tradicional Ball de la Bola s’ha disputat aquesta tarda a la plaça Sant Roc, amb un públic còmodament assegut, mentre la part central de la plaça s’ha convertit en una autèntica competició esportiva. Els participants eren de totes les edats.

Entre els participants, l’alcaldessa, Marta Farrés, que malauradament no ha durat sobre la pista de ball, just el temps que la Cobla Sabadell executés el primer compàs. Farrés ha semblat una mica decebuda perquè venia preparada per lluitar fort contra les altres parelles de balladors. Qui ha durat força més estona ha estat la parella formada pels regidors Lourdes Ciuró i Gabriel Fernàndez, que han demostrat una gran perícia i tenacitat, però finalment la copa ha decidit fugir de les seves mans.

Gabriel Fernàndez i Lourdes Ciuró ballant el Ball de la Bola / MIREIA COMAS

A partir d’aquest moment, s’ha anat produint una selecció natural de les parelles balladores. A mesura que apareixien més taques a terra, del contingut de les copes, la pista de ball anava quedant més buida. La recta final ha estat molt renyida. Primer han estat set parelles que han aguantat fort durant bona estona. Quan la música és més ràpida, les parelles han de seguir el ritme. I aquí radica la dificultat.

La final se l’han disputat tres parelles, algunes de les quals ja són expertes a fer equilibris amb la beguda a la mà, però la sort és esquiva i en un darrer moment una de les tres ha quedat eliminada i just després, la segona. Han resultat guanyadores Gislenna Cespedes i Marta Amorós.

Tot seguit, han rebut la felicitació de la parella guanyadora de l’edició passada, Jordi Gavernet i Marta Manyosa, i en presència de l’alcaldessa, han rebut les medalles que les acrediten com a campiones del Ball de la Bola d’aquesta 22a edició. Es dona la circumstància que les guanyadores són mare i filla i que ja han participat en aquesta competició en edicions anteriors.

El Ball de la Bola està organitzat per Esbart Sabadell Dansaire i té el seu origen en un ball que es feia antigament a Sabadell i una beguda, La Bola, que es bevia tradicionalment per Festa Major. Aquesta beguda consisteix en cervesa i gasosa a parts igual, i al mig una bola El bolado, feta de sucre i banyada amb rom i que prèviament es fa cremar fins a diluir-la amb la beguda. ‘El bolado’ l’elabora la Pastisseria Núria de la Creu Alta. Els balladors han d’aguantar la copa fins que només queda una parella.

Cada any, abans d’iniciar-se el ball, la parella de guanyadors del darrer certament surt de la Casa Duran, en un seguici compost per parelles de representants d’entitats que obren la competició.

Comentaris
To Top