Publicitat
Esports

La Cursa Popular bat un nou rècord de participació amb més de tres mil inscrits

Una de les arribades després del notable esforç /Lluís Franco

Sembla no tenir sostre. És, sense dubte, un dels actes amb més ganxo de la Festa Major de Sabadell. Sigui pel fet simplement de córrer pels carrers de la ciutat o per competir. Les diferents possibilitats han potenciat aquest conglomerat de curses plenes de sensacions, color i sabor saludable. I aquest any les xifres són eloqüents amb un nou rècord d'inscrits, superant amb escreix la barrera dels tres mil. Exactament 3.300 entre totes les proves. Un cop més la imatge de la sortida des del Passeig de Sant Oleguer ha estat impactant.

La prova 'estrella' continua sent la Popular de 7 km que s'ha acostat als 2.000 participants. La diversitat ha tornat a ser la característica principal. L'eslògan de 'l'important és participar' es fa palès en una majoria de casos. No és estrany veure estralls en molts corredors a l'hora de l'arribada. Alguns la fan acompanyats per amics, altres amb familiars i també és una imatge clàssica veure moltes samarretes arlequinades, entre els quals hi havia la del president del Centre d'Esports, Esteve Calzada.

Però és com un repte. És la prova sabadellenca per excel·lència i val la pena l'esforç. Altres s'han preparat prèviament i fins i tot intenten millorar el temps de l'any anterior. I, per descomptat, un bon grapat surten amb l'objectiu d'aspirar als llocs de privilegi. Aquesta 41a edició la victòria ha estat per l'atleta Harbil Lahcen (independent) amb un temps de 0.23.11, seguit de dos representants de la Joventut Atlètica Sabadell, Marc Otero (0.23.23) i David Lombrana (0.24.20). En categoria femenina triomf sabadellenc a càrrec de Merem Gabriel (J.A. Sabadell) amb un registre de 0.26.16. La segona posició ha estat per la seva companya Marta Romance (0.26.44) i el tercer per Montse Estany (independent) amb 0.27.18.

En un esglaó superior situem els participants en les proves de 14 km i la Mitja Marató. Aquesta última ha guanyat força amb més de 500 inscrits. Així es va reflectir en el bon ritme imposat pels capdavanters des dels primers quilòmetres. La Mitja ha vist la victòria del gallec establert a Catalunya, José Manuel Vieito amb un registre de "primer nivell", com ha destacat l'speaker de la prova, el sabadellenc Àngel Viñeta. Ha cobert els 21 km. amb un temps de 1.07.24, completant el podi Marcos Sanza (independent) amb 1.07.31 i Carles Montllor (Cornellà) amb 1.08.00. En categoria femenina, s'ha imposat Claudia Montagut (independent) amb 1.25.35 per davant de Clara Bernadí (Run4US) amb 1.31.07 i Carolina Jiménez (independent) amb 1.34.11. En els 14 km, triomfs per David Guiamet (I Run With Leiva) amb un registre de 0.47.55 i Soia Giménez (AA Pratenc) amb 1.02.02.

La novetat

En aquesta edició s'ha introduït una novetat. Ha estat la modalitat de la Mitja Marató per relleus. Finalment s'han inscrit 9 equips, integrats en diverses combinacions: totalment masculí, totalment femení o bé 2 homes i una dona o bé 1 home i 2 dones. S'havien de rellevar en cada una de les tres voltes al circuit. L'experiència ha estat valorada positivament pels participants i s'espera que guanyi adeptes la pròxima edició.

Han entrat en la història d'aquesta nova prova com a primers guanyadors Pol Blas, Jonatan Utrilla i Jordi Fernández (equip Ironwill Barcelona) amb un temps de 1.22.21. En segon lloc, l'equip UA Barberà amb un mixte format per Laura Cebollada, José Mª Romero i Pedro Bonina (1.27.33) i el tercer ha estat pel conjunt Trivagos, també mixte, format per César Cañellas, Jennifer Baeza i Ivan Moral (1.28.14). La cursa infantil, amb més de 600 nens i nenes, ha posat la cirereta a la gran matinal atlètica de la Festa Major. Un cop més l'organització a càrrec de l'Associació de la Mitja Marató ha estat impecable, creant espais per la recuperació i estands de begudes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top