Ciutat

Tornen a calar foc a un bloc dels Merinals

Ha tornat a passar. Per quart cop en menys d’un mes, s’ha declarat un incendi a un dels blocs d’Arraona-Merinals que estan pendents de ser enderrocats. En aquesta ocasió, ha estat el mateix edifici que va cremar dissabte passat, fa just dos dies, el número 46.

També en aquest cas els veïns asseguren que ha cremat intencionadament, tot i que en mitja hora els bombers han pogut extingir els focs. L’abast d’aquest incendi, però, ha estat menor que el de dissabte. “És intolerable, és el quart i comencem a estar-ne molt preocupats”, manifesta Francisco García, president de l’Associació de Veïns dels Merinals. Un dels testimonis assegura que ha vist dos adolescents sortint de l’edifici minuts abans que comencés a fer-se visible el fum.

“Vivim amb ansietat, constantment pendents del que pot estar passant al voltant”, explica una veïna que assegura que ha patit diversos atacs d’angoixa. Els afectats del voltant, en front comú, insisteixen a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a accelerar “urgentment” l’enderroc d’aquests pisos per evitar més incidents d’aquest tipus. Els veïns porten mesos denunciant que és un “focus de delinqüència” i que l’abandonament d’aquest grup d’immobles “està generant ocupacions conflictives”.

Els edificis pendents d’enderroc / D.S.

Un desplegament de tres dotacions de Bombers de Catalunya, però, ha aconseguit sufocar l’incendi en un interval de mitja hora. També han intervingut dues dotacions de la policia municipal i una ambulància del SEM.

El regidor d’Habitatge i Serveis Socials, Eloi Cortés, dissabte va reconèixer que la situació a aquesta zona dels Merinals “és preocupant” i es va comprometre a insistir a Habitatge en la necessitat d’enderrocar de forma “urgent” els blocs pendents. “Hem de dignificar el barri”, conclou.

Crema un dels blocs pendents d’enderroc als Merinals

Comentaris
To Top