Ciutat

El ‘big data’ s’aplicarà en un test al sistema d’aigües de Sabadell

Un operari treballant en les instal·lacions d'Aigües Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Sabadell serà l’escenari d’un test tècnic per millorar la gestió de l’aigua. El centre tecnològic Eurecat (membre Tecnio) desenvoluparà durant els propers anys eines de monitoratge i supervisió basades en dispositius intel·ligents, big data i tecnologies d’interoperabilitat semàntica a la capital vallesana i a Barcelona.

Segons explica el director de la Unitat de Smart Management Systems de Eurecat, Gabriel Anzaldi, aquesta gestió integral abastarà des dels punts de captació fins al consum i permetrà “avançar encara més en l’optimització i ús de l’aigua, dins d’un nou paradigma de gestió integral”. A banda, el projecte, anomenat IMAQUA, permetrà que les tecnologies digitals facilitin la identificació i la presència de contaminants en l’aigua.

Suport europeu

En el seu conjunt, IMAQUA és un dels sis projectes de la Comunitat RIS3CAT Aigua, coordinat per Eurecat i amb la participació d’onze socis com Companyia Aigües Sabadell (CASSA). El conjunt compta amb una ajuda pressupostària de 26 milions d’euros finançats pel programa operatiu Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020, formada per la partida pressupostària corresponent a la convocatòria de l’any 2016.

IMAQUA permetrà generar una plataforma de serveis digitals intel·ligents per reduir el període de determinació dels contaminants, la seva identificació i la detecció de productes de degradació presents en cadascuna de les zones de demostració, entre les quals hi haurà Sabadell.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top