ESPORTS

El Sabadell trenca la malastrugança del Rico Pérez amb una gran victòria (0-2)

El Sabadell fa un gran partit i guanya amb gols d’Óscar Rubio i Lanzarote

La celebració arlequinada després del primer gol/ Pere Figueras

Per fi. El Sabadell, amb gols d’Óscar Rubio i Manuel Lanzarote, ha trencat la malastrugança històrica del Rico Pérez, on mai havia guanyat davant l’Hèrcules. Han hagut de passar 17 visites. I ho ha aconseguit a través d’un gran partit. De manera merescuda i sense discussió. Ha pogut sentenciar molt abans del minut 92 quan ha arribat el 0-2, però també ha patit en el tram final. Tres punts de prestigi per continuar creient en el conjunt d’Antonio Hidalgo.

La baixa a última hora d’Edgar -per una infecció vírica- ha deixat l’onze arlequinat sense referència atacant. Néstor Querol ha fet el paper de 9. Això sí, Antonio Hidalgo ha teixit un mig camp molt sòlid i dinàmic a la vegada. Adri Cuevas i el jove Aarón Rey s’han erigit en els amos, ben secundats per Óscar Rubio i Josu per bandes i Xavi Boniquet, la principal novetat. Una estratègia que ha sorprès l’Hèrcules i en només 5 minuts Falcón ha vist perillar la seva porteria en rematades d’Adri Cuevas i Grego, a la sortida d’un córner.

El domini arlequinat seria absolut entre les tradicionals xiulades d’un públic crispat amb el mal inici de lliga del seu equip. S’ha igualat el joc, però el conjunt alacantí mai ha inquietat de veritat a un Mackay molt segur. De fet, en aquesta primera meitat ha intervingut molt més Falcón, sobretot aturant un xut enverinat de Josu. El bon joc sabadellenc no ha trobat recompensa en el marcador per la falta de pólvora.

A la represa sí que ha arribat el premi, pràcticament en la primera acció d’aquesta segona part. Josu s’ha internat pel carril esquerre i la seva centrada al cor de l’àrea ha estat rematada per Óscar Rubio venint del darrere com una exhalació. El lleidatà suma el seu segon gol aquesta temporada, ambdós amb etiqueta de davanter. Dos minuts després, la pilota ha tornat al fons de la xarxa de Falcón impulsada per Néstor Querol després d’una sensacional acció personal d’Aarón Rey. Però la bandera de l’assistent ha invalidat el gol per un fora de joc molt dubtós. El partit era clarament del Sabadell i l’esbroncada del públic al seu equip feia por. A més, l’Hèrcules s’ha quedat amb 10 per l’expulsió de Nani per doble amonestació.

Semblava l’escenari idoni. Tot de cara. Però contra 10, és quan ha patit el Sabadell. Li ha entrat el vertigen a guanyar i l’Hèrcules, amb tota l’artilleria sobre el camp (Benja, Carlos Martínez i Jona) s’ha bolcat. Ha tingut dues ocasions molt clares per empatar, però no ha encertat. Els canvis d’Antonio Hidalgo han donat oxigen i en un gran contracop del jove Aitor Pascual ha acabat amb el primer gol de Manuel Lanzarote en la seva segona etapa d’arlequinat, ja en el temps afegit. Una victòria històrica en un estadi que ja no és infranquejable. El Sabadell ja mira cap amunt i el següent repte serà guanyar a la Creu Alta. Primera oportunitat, davant La Nucía.

FITXA TÈCNICA

Hèrcules: Falcón; Nani, Pablo Iñiguez, Samuel, Yeray (Carlos Martínez, m. 72), Alvarado (Diego Benito, m. 58), Víctor Olmedo (Jona, m. 82), Borja, Benja, Alejandro Alfaro i Jesús Alfaro.

Sabadell: Mackay; Pedro Capó, Pajarero, Grego, Josu (Aitor Pascual, m. 87), Ángel Martínez, Óscar Rubio, Adri Cuevas, Néstor, Aarón Rey (Lanzarote, m. 85) i Xavi Boniquet (Leira, m. 76).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz, Comitè murcià. Grogues: Diego Benito; Mackay, Pajarero; Vermella: Nani (2 grogues, m. 62).

Gols: 0-1, min. 48: Óscar Rubio; 0-2, min. 92: Lanzarote.

Incidències: 6.000 espectadors en el Rico Pérez.

Hidalgo: “Hem fet un gran partit, però també ens ha tocat patir”

Comentaris
To Top