Ciutat

L’Ajuntament dona suport a la consulta sobre monarquia o república del 6 d’octubre

La portaveu de la Plataforma Consulta 6-O, Paola García, presenta la moció / Victòria Rovira

Hi haurà suport municipal a la consulta sobre monarquia o república que ha convocat la Plataforma Consulta 6-O per al pròxim 6 d’octubre. Amb els vots a favor de Junts per Sabadell, ERC, Crida i Podem, i l’abstenció del PSC, la moció presentada per l'associació Sabadell per la República en representació de la plataforma ha tirat endavant amb només tres vots en contra de Ciutadans.

“ERC sempre estarem al costat que els veïns es puguin expressar. Trobareu Esquerra Republicana al costat dels organitzadors defensant la república i, concretament, la República Catalana”, ha assegurat la regidora d'Esquerra Glòria Llobet. En la mateixa línia s’ha expressat el regidor de Junts per Sabadell Francesc Baró, que ha defensat el “dret a decidir” de la ciutadania. “No només donem suport, sinó que cridem a la ciutadania a expressar-se i participar en la consulta”.

Pel seu cantó, la segona tinent d’alcaldessa i portaveu de Podem, Marta Morell, també s’ha mostrat a favor de la consulta. “El nostre partit s’ha mostrat favorable a la celebració d’un referèndum per saber si els ciutadans volen un monarca o un president. El nostre partit entén que la transició no va deixar-ho de forma satisfactòria”, ha assegurat.

L’abstenció i el vot en contra

El PSC s’ha abstingut. El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha defensat que hi ha “monarquies avançades” al món, i que la democràcia no venia delimitada per qui era el cap d’estat. Pel seu cantó, el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha defensat que la consulta del 6 d’octubre no es planteja sobre monarquia o república. “Va contra Espanya”, ha assegurat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top