Ciutat

Deu afectats per picades de xinxes als Merinals

Un veí afectat mostra les seves picades / Lluís Franco

Després de 23 dies convivint amb una plaga de xinxes, els efectes sanitaris a la comunitat dels Merinals afectada comencen a ser evidents. Fins a una desena de veïns del bloc en qüestió ja han patit les picades d’aquests insectes i lamenten que “no es doni solució” a la seva situació. “Ens trobem desemparats”, critica M.R, una dona septuagenària afectada per les picades que denuncia que ni serveis socials ni la justícia els ofereix cap solució. “Em veig obligada a netejar cada dia el meu habitatge a fons i no puc fer-ho”, afegeix T.T., al·legant les dificultats de mobilitat que presenta per la  seva edat.

De les onze famílies afectades per la plaga de xinxes a les seves llars, deu persones ja han patit picades i dues famílies s’han vist obligades a abandonar l’edifici per les condicions de salubritat dels seus habitatges. “Tinc només un recanvi de roba, me l’he de rentar cada dia a 60 °C perquè la resta fa setmanes que està empaquetada esperant poder sortir ja d’aquí”, manifesta impacient una veïna, que creu que aquesta situació encara s’allargarà temps.

Les picades d'un veí per les xinxes / LLUÍS FRANCO

“Aquest tipus d’insecte viu a les zones més habitades de la casa i busca amagatalls on refugiar-se”, explica el responsable tècnic de CAT-H2O, una empresa de control de plagues. Segons l’expert, les xinxes actuen quan la persona està en repòs, sigui a un llit o a un sofà.

Publicitat

“És aleshores quan surten i s’alimenten de la sang, atretes per l’olor corporal”, afegeix. Però, com qualsevol altra picada, cada persona presenta reaccions diferents. Els insectes tenen més dificultat per accedir, per exemple, a persones amb pèl al cos.

En mans de la justícia

El conflicte a aquesta comunitat va començar a principis d’agost d’aquest mateix any, quan els veïns van detectar xinxes als seus habitatges i ho van denunciar. Un dels habitants del bloc, però, el que presumptament hauria generat la plaga, es nega a abandonar l’habitatge infestat i, per tant, l’empresa fumigadora no pot actuar a la resta de l’edifici.

Alguns dels veïns afectats / LLUÍS FRANCO

D’altra banda, el jutjat de guàrdia va desestimar la denúncia interposada per l’Ajuntament perquè el magistrat considera que la situació “no és greu” i que, per tant, no és necessària una actuació exprés. “No ens trobem en una situació suficientment urgent?”, mostra indignat R.M., un altre propietari també afectat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top