Publicitat
Diners

Pla d’expansió del Grup Busquets per créixer un 5% cada any fins al 2021

La seu del Grup Busquets / LLUÍS FRANCO

Un 5% cada any. Aquest és el creixement que preveu fer el Grup Busquets fins al 2021 gràcies al pla d’expansió estratègic que està preparant. La firma familiar està especialitzada en articles de papereria des del 1921. Ara, vol incrementar la seva facturació gràcies a un pla que inclourà una aposta per la seva vintena de marques –entre pròpies i exclusives–.

Actualment, el Grup Busquets exporta a 50 països i compta amb 3.000 punts de venda a l’Estat espanyol, França, Itàlia, diferents països llatinoamericans, l’Orient Mitjà i l’Àsia. L’empresa, de quatre generacions, comercialitza un ampli ventall de motxilles, estoigs, maletes i complements, entre d’altres. Cada any renova 10.000 productes (articles escolars, objectes de regal i targetes, entre d’altres). A més, és la distribuïdora exclusiva de productes Santoro Gorjuss per a Espanya, Portugal i Andorra.

Nous mercats

El director d’Expansió del Grup Busquets, Joan Reixach, ha explicat que l’empresa vol potenciar la presència de les marques pròpies i les seves representades a nous mercats on fins ara l’empresa sabadellenca no estava, com nous retailers, Internet i el ressorgiment de majoristes del sector de la papereria. “En aquests moments, l’empresa està ben posicionada, les vint marques ens estan donant solidesa”, indica Reixach. A més, per dur a terme l’expansió, l’empresa compta amb el fet que molts d’aquests “jugadors”, tenen seu a Espanya, però venen a molts països –principalment els Estats Units–, fet que incrementa les possibilitats de creixement també en l’àmbit internacional.

Així mateix, la cartera de productes del Grup Busquets pot ser per a un mercat infantil o de moda, que és un espai amb potencial de vendes. “Hem de segmentar els mercats per productes”, apunta el director d’Expansió.

Moda i disseny

Una de les marques amb més projecció és la llicència de la dissenyadora de moda Lola Casademunt, que ha desenvolupat de manera exclusiva una dotzena de productes com bosses, necessers, carpetes, agendes, moneders o fundes per a la tauleta amb tons rosats o pastels. Dins de la vintena de marques del grup també es troba la britànica Cath Kidston, que està especialitzada en complements i bosses de disseny innovadors. Mitjançant el Grup Busquets, aquesta firma s’introduirà per primer cop al mercat estatal. Una altra de les marques destacades és Ducati. Pel que fa a les pròpies, l’empresa sabadellenca apostarà pel creixement de Be Cool i Nins Fun & Kids.

Publicitat
Comentaris
To Top