Publicitat
EDITORIAL

Exigim presumpció d’innocència

Ahir dilluns, la ciutat es va despertar amb el soroll dels helicòpters i l’impacte d’una operació policial espectacular contra l’independentisme, una d’aquelles que queden marcades a la memòria col·lectiva. A Sabadell van ser 4 escorcolls i 4 detinguts, dels quals finalment 2 van quedar en llibertat amb càrrecs, en el marc d’un macrooperatiu de la Guàrdia Civil als Vallesos i a Osona, que va acabar amb 7 detinguts. Se’ls acusa de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius, tres acusacions gravíssimes, tant pel que suposen penalment com pel salt qualitatiu en relació amb  altres operatius policials que s’han viscut arran del Procés: mai s’havia parlat d’explosius.

Publicitat

A mesura que s’acosten les sentències del judici de l’1-O, afegint ara la convocatòria d’eleccions generals, la incertesa augmenta i l’ambient es va enrarint, ja que no hi ha gaires motius per esperar un relaxament de la situació. Passat l’impacte de la gravetat de les acusacions, cal exigir respecte absolut per a la presumpció d’innocència dels detinguts i que s’observin totes les garanties del procediment. Estem segurs que els sabadellencs sabrem superar aquest procés amb dignitat, seny i empatia.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top