Ciutat

Arriben a l’Audiència Nacional els membres dels CDR detinguts acusats de terrorisme

Els CDR detinguts dilluns declararan aquest dijous

Xavi D., en el moment de la seva detenció / VICTÒRIA ROVIRA

Els membres dels CDR detinguts des de dilluns han arribat a l’Audiència Nacional en un autobús de la Guàrdia Civil cap a les 7 del matí, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Els set arrestats –dos d’ells sabadellencs– estan acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius, i passaran a declarar davant del jutge al llarg d’aquest dijous.

Se’ls va detenir dilluns en el marc d’un operatiu ordenat pel titular del jutjat d’instrucció 6 de l’AN, Manuel García Castellón, i en el qual els agents de la Guàrdia Civil van trobar material i substàncies considerades “precursores” de la confecció d’explosius. El ministeri públic considera que formaven un “grup terrorista d’índole secessionista català” i creu que planejaven atemptar entre l’1-O i la sentència. Els set independentistes han passat les últimes tres nits a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, a l’espera de passar a disposició judicial.

Comentaris
To Top