EDITORIAL

Els empresaris i la incertesa

Ahir es va presentar a la Cambra de Comerç de Sabadell el sisè Informe de Conjuntura Econòmica de Sabadell i l’àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRiRC), i tot i que les dades comencen a estar en sintonia amb el clima general, la confiança dels empresaris en la marxa futura dels seus negocis es manté raonablement estable: més d’un 60% espera mantenir el mateix ritme, i un 22,8% espera créixer durant el 3r trimestre.

En un entorn d’incertesa tan acusada i en tants àmbits com l’actual –incertesa política, macroeconòmica, geopolítica, climàtica...–, quasi es podria dir que el bon ritme que mostra l’economia i la confiança dels empresaris locals en el futur immediat són un miracle. La veritat és que els resultats no són dolents –tot i que sovint són lleugerament pitjors que les expectatives–, però sí que es nota un cert esgotament del cicle que ens ha tret de la crisi econòmica del 2008. Des del 2013, l’economia de Sabadell i el seu entorn ha fet créixer l’ocupació en un 23%, fins a arribar a un atur, avui, del 10,7% (encara molt elevat). El ritme de creació de llocs de treball, però, s’estanca, i convé donar suport a les empreses per recuperar l’alè.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top