EDITORIAL

Reflexionar per construir el futur

Les efemèrides serveixen habitualment per reflexionar. El 25 de setembre del 1962 es va produir al Vallès una de les catàstrofes més difícils d’oblidar. Les riuades van deixar 32 morts a Sabadell i centenars de cases i barraques de la llera del riu destruïdes, a més dels danys a les indústries d’acabats i tints situades al Ripoll. La tragèdia natural va deixar palesa la principal mancança que hi havia a la ciutat: l’habitatge.

Publicitat

Més de 3.000 persones es van haver de reallotjar i a causa d’aquell fatídic fet es va accelerar la creació del polígon d’Espronceda. Han passat 57 anys des de les riuades, però el record continua molt viu entre una bona part de la població i no costa gens trobar testimonis. Amb la perspectiva del temps, caldria aprofitar aquesta experiència per tenir-la present a l’hora de planificar la ciutat. Els barris aporten una identitat pròpia i els seus veïns han treballat per tal que Sabadell sigui una de les principals ciutats de Catalunya. Amb tot, la manca d’habitatge, la neteja, la seguretat i els serveis continuen sent les seves reivindicacions principals. Escoltar aquestes demandes i sobretot donar-hi resposta esdevé la clau per a la construcció d’un projecte de ciutat amb futur.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top