Oci i cultura

Esperant des del 2013 el retorn dels Manel a Sabadell

El nou vinil de Manel, a la botiga Espai Records de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Torna el fenomen Manel. La banda predilecta del costumisme barceloní va publicar ahir el seu cinquè disc, Per la bona gent. Malgrat que ja havien avançat els dos primers singles al llarg de setembre (Per la bona gent i Boys band), el llançament del disc sencer no va arribar fins ahir. 

I Sabadell no quedarà exempta de l’onada Manel. De fet, els seus seguidors a la ciutat sempre han estat legió. Prova d’això és que és un dels grups més venuts a les (escasses) botigues de música que queden a la ciutat. Com ara Espai Records, la botiga de vinils que fins ara ha tingut a la venda dos dels seus LP: Els Millors professors europeus i 10 milles per veure una bona armadura. I des d’ahir, el nou.

Tal com explica Francesc Puig, el públic de Manel a Sabadell és molt variat. “Quedaries parat”, diu entre rialles, “ja que venen des de nanos de 16 anys a gent de 50, des heavies a perfils més pop”. Obert fa dos anys, Espai Records ha despatxat especialment moltes còpies d’Els millors professors europeus. “Fixa’t que malgrat que el disc original és de 2008, no va ser fins al 2018 que el van editar en vinil, coincidint amb el seu 10è aniversari”. 

Concert de 2013 a La Faràndula / CEDIDA

Altres sabadellencs van frisar més i van optar per anar a dormir tard la matinada de dijous a divendres. I és que la venda del disc a les plataformes digitals va arrencar a les 00.00 h de la mitjanit. És el cas d’Arnau Solsona, promotor del festival Embassa’t, que pocs minuts després ja el tenia.

I no és pas casualitat, ja que la seva relació amb Manel prové de l’estiu de 2011, quan van aconseguir contractar-los i portar-los per primera vegada a Sabadell. “Va ser la primera edició de l’Embassa’t que vam aconseguir vendre totes les entrades, i sens dubte Manel va ajudar molt a la consolidació del festival”, explica Solsona. Així, 1.750 veus van omplir La Bassa de Sant Oleguer l’11 de juliol de 2011. “Recordo que els membres de Manel venien d’estar al PopArt i quan van arribar a La Bassa van tenir molta relació amb Sense Sal, perquè aquest grup els havien portat la seva maqueta. De fet, temps després, crec que l’Arnau Vallbé els va arribar a produir un disc”, rememora Solsona. “Bé, això… I que va ser una autèntica festa!”.

La segona i última vegada que va ser l’any 2013. Teatre de la Faràndula, 13 de novembre. Guillem Gisbert emmalalteix pocs dies abans i s’ha de suspendre el concert. “Afortunadament, només el vam haver de posposar fins al dijous de la següent setmana. I tot i coincidir entre setmana, la ciutat s’hi va bolcar”, recorda Pere Urpí, d’UIU promotors. Ell i el seu cosí, Josep, van fer matx: Sold out de les 1.089 localitats de La Faràndula. “Ho vam rebentar, tot el galliner ple…”, recorda feliç. 

Comentaris
To Top