Vallès

El Vallès Occidental, per sota de la mitjana catalana

El conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la trobada amb els alcaldes / ACN

Dues notícies: La negativa és que els fets delictius al Vallès Occidental s’han incrementat un 2,3%. La positiva és que aquesta dada està molt per sota de la mitjana catalana, que se situa al 6,3%. Així ho ha traslladat el conseller d’Interior, Miquel Buch, als alcaldes del Vallès Occidental en una reunió de treball al Consell Comarcal. “Encara que pugin menys que a la resta de Catalunya, no les considerem unes dades del tot positives”, assegurava Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Pel seu cantó, el conseller d’Interior també veu la part positiva. “Les dades reflecteixen que tot i ser una comarca molt atractiva pels delinqüents, està molt per sota de Catalunya”, ha explicat Buch. Segons les dades d’Interior, per cada 1.000 habitants hi ha 48,6 fets delictius, una dada que contrasta notablement amb la de Catalunya, 76,6 per cada 1.000 habitants. En aquest sentit, el conseller explicava que part d’aquesta situació era gràcies als Ajuntaments i la col·laboració amb les policies locals.

Buch també ha destacat com a molt positiva la dada de detencions que s’havien produït. Segons el conseller, tot i l’augment dels fets delictius, hi ha un 4,5% més de detencions.

També s’han reduït els robatoris amb força a domicili. Segons ha explicat el titular d’Interior, gràcies al Pla Operatiu Específic d’aquest tipus de delictes s’ha aconseguit reduir en un 17,7%. “És un delicte que genera molta victimització i molta inseguretat, i l’estratègia de Mossos ha anat enfocada en reduir-lo”, ha assegurat Buch.

Manca d’efectius

Des de les diferents alcaldies s’ha traslladat la necessitat d’incrementar els efectius a la comarca, una reivindicació que ja fa temps que es demana, sobretot als municipis més petits. Per exemple, és el de Sant Quirze. La seva alcaldessa, Elisabeth Oliveras, durant una trobada amb la premsa la setmana passada, lamentava el dèficit de presència policial, i presentava diferents escenaris en els quals s’havia notat aquesta manca d’efectius, com era el cas dels dispositius de la Zona Hermètica. El conseller ha reconegut que hi ha una manca d’efectius. “No tenim els que hauríem de tenir, i estem recuperant a marxes forçades els que necessitem”, ha destacat. En aquest sentit, el conseller ha explicat que hi ha dues promocions de 1.500 agents que es distribuiran segons la necessitat.

Comentaris
To Top