Ciutat

Concentració a Sant Roc i marxa per la llibertat: la reacció contra la sentència del Procés

Imatge d'arxiu d'una concentració de l'ANC a la plaça de Sant Roc / Óscar Espinosa

La plaça de Sant Roc i el municipi de Sant Quirze seran, pel que té relació amb Sabadell, els epicentres de la resposta a la sentència del judici del Procés que, si no hi ha cap canvi d’última hora, el Tribunal Suprem donarà a conèixer aquest dilluns 14 d’octubre.

Concentració

La reacció més immediata a la sentència és la que proposa el Tsunami Democràtic, molt popular aquests dies amb més de 100.000 seguidors a Telegram. Aquest nou col·lectiu aposta perquè quan es publiqui la decisió del Suprem tothom surti ràpidament al carrer. No hi ha una convocatòria específica enlloc, però Barcelona serà, evidentment, on la resposta serà més gran.

Els organitzadors recomanen portar una ràdio –els mòbils podrien quedar sense cobertura si hi ha una gran aglomeració de persones–, calçat còmode, menjar i aigua per passar el dia fora de casa. A qui visqui fora de la capital catalana li recomanen estar preparat per agafar el cotxe o el transport públic, ja que “t’hauràs de moure de pressa”, avisen. Els CDR no descarten sumar-se a mobilitzacions no violentes que pugui organitzar tant aquest col·lectiu com altres.

Paral·lelament, el mateix Tsunami ha fet una crida a buidar les aules de les universitats quan es dicti la sentència, i el Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga per als dies 16, 17 i 18 d’octubre per donar-hi resposta.

Quan surti la sentència, l’ANC  i Òmnium convoquen la ciutadania a concentrar-se a les 20 h a la plaça de Sant Roc, espai que en els darrers dos anys ha concentrat gairebé totes les accions promogudes per les dues entitats. “Plantarem cara a l’Estat demofòbic i anticatalà. No ens aixafaran ni la dignitat ni el país!”, apunten des de l’Assemblea.

Marxes per la llibertat

Una altra acció que proposa l’independentisme quan surti la sentència són les marxes per la llibertat. Serà una mobilització a peu que sortirà des de cinc punts de Catalunya (Tarragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona) i en tres dies arribaran a Barcelona. Si la sentència surt dilluns 14, les marxes començaran dimecres 16. Però si la decisió del Suprem s’allarga les marxes no començaran fins dimecres de la setmana següent, dia 23.

En el cas que les marxes comencin dimecres 16, les columnes que vinguin de Berga i Vic faran parada dijous 17 d’octubre a Sant Quirze. Abans, però, la vigatana haurà entrat a Sabadell per la carretera de Mollet, el mateix dia cap a les 19 h, on es fa una convocatòria per donar-los la benvinguda. L’endemà, divendres, s’anima tothom a anar caminant de Sant Quirze a Barcelona. Els organitzadors de la marxa apunten que tothom pot començar on vulgui i fer el recorregut que desitgi.

A continuació, el recorregut aproximat que preveu fer l’ANC per Sabadell quan arribi la marxa per la llibertat. L’entrada a Sant Quirze es farà per la C-1413a, paral·lela a la via dels FGC.

Comentaris
To Top