Ciutat

[ÀUDIO] Jordi Cuixart: “La resposta a la sentència tan sols pot ser la reincidència”

El president d’Òmnium Cultural ha enviat un missatge de veu a la junta de l’entitat, en conèixer la seva condemna a 9 anys de presó

Jordi Cuixart, votant l'1-O / ÒMNIUM / CEDIDA

El sabadellenc Jordi Cuixart, condemnat 9 anys de presó pel Tribunal Suprem, ha enviat aquest dilluns un missatge de veu a la junta d’Òmnium Cultural per transmetre serenor i esperança davant la sentència. “Venim de lluny, i per tant, ni la presó ni la repressió seran mai la visualització de cap derrota, sinó un pas més en la lluita per l’exercici d’aquests drets que avui han sigut greument condemnats”, ha afirmat el president d’Òmnium des de la presó.

Cuixart ha afirmat que la resposta a la sentència de l’1-O “tan sols pot ser la reincidència” i ha demanat respondre-hi amb “determinació” i “tots junts”; i sempre des de la “serenor” i la “lluita no violenta”. “Estic convençut que no ens confrontaran mai entre els diferents pobles d’Espanya i que aquí l’únic enemic a vèncer és la por”, ha afegit l’activista, que ha demanat “democràcia, amnistia i autodeterminació” i ha assegurat: “Ho tornarem a fer i ho farem junts”.

L’àudio ha estat escoltat en directe pels centenars de persones que aquest dilluns al matí es concentraven davant la seu d’Òmnium Cultural, al carrer Diputació de Barcelona. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha subratllat que des d’aquest dilluns el país “canvia completament” i que davant la “suspensió” per part de l’Estat dels drets civils i nacionals, la societat civil respondrà. Mauri ha assegurat que en aquest judici de l’1-O la sentència “no la dicten els jutges”, sinó tota la ciutadania; per això, ha demanat una resposta col·lectiva immediata des del carrer.

Abans de sentir el missatge de veu de Cuixart i de l’inici dels parlaments dels dirigents de l’entitat, la junta nacional d’Òmnium Cultural s’ha reunit d’urgència per analitzar i avaluar la sentència de l’1-O que condemna Cuixart a 9 anys de presó. A la reunió també hi ha assistit la parella de Cuixart, Txell Bonet, i l’advocada de l’activista, Marina Roig.

Transcripció del missatge de Jordi Cuixart:

“Acabem de conèixer la sentència i dir-vos, en primer lloc, que ens trobem bé, que estem forts, que estem serens i que estem aquí tots junts, com no podria ser d’una altra manera. I també que avui ens sentim més que mai a prop de la Carme, la Dolors, de tots els encausats, de tots els represaliats i de tots els exiliats.

Venim de lluny, i per tant, ni la presó ni la repressió seran mai la visualització de cap derrota, sinó un pas més en la lluita per l’exercici d’aquests drets que avui han sigut greument condemnats. Perquè teniu tot el dret del món de voler una societat més justa, i de defensar el dret a l’autodeterminació. I des de la presó assumim les conseqüències dels nostres actes. Que no vol dir que s’accepti cap tipus de culpabilitat, sinó tot el contrari.

La resposta a la sentència, tan sols pot ser la reincidència. I recordem que és molt important, que tot això només té sentit si ho fem junts i, sobretot, si no ens deixem mai ningú pel camí.

Dir-vos també que és un orgull gegant ser president d’Òmnium en aquesta llarga etapa que ara comença fem una crida a un tsunami de dignitat, des de la serenor i la lluita no violenta, però també des de tota la determinació del món. Estic convençut que no ens confrontaran mai entre els diferents pobles d’Espanya i que aquí l’únic enemic a vèncer és la por. I per tant que res ens prengui mai les ganes boges de viure.

Amics i amigues, en aquesta hora greu enviar-vos un missatge d’esperança, i avui més que mai cridar ben fort: democràcia, amnistia i autodeterminació. Ho tornarem a fer i ho farem junts. Visca Catalunya lliure!”

Comentaris
To Top