Vallès

Els universitaris de la UAB, els primers a sortir als carrers i places

Centenars d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona s’han concentrat aquest dilluns al matí a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra de la UAB per protestar contra la sentència de l’1-O. Sota el lema “Buidem les aules, omplim els carrers”, el Tsunami Democràtic ha convocat els alumnes de totes les universitats catalanes a la Plaça Catalunya de Barcelona a les 12 hores. Organitzats en “columnes”, els estudiants es dirigiran en bloc al centre de la capital catalana per protestar contra la condemna per sedició als polítics presos.

A la Universitat Autònoma, els joves han titllat de “desproporcionada” i “injusta” la sentència, segons ha indicat a l’ACN Anabel Belen Flamit, portaveu de la Coordinadora de l’Assemblea de Facultats (CAF) de la universitat. Des del campus de Bellaterra, està previst que es desplacin cap a Barcelona diversos centenars d’alumnes per participar en les mobilitzacions convocades per les entitats sobiranistes. Els joves, uns 2.000 segons la CAF, tenen previst agafar els FGC aquest mateix matí després de llegir un manifest per condemnar la sentencia.

Pla general dels estudiants que s’han concentrat a la plaça Cívica de la UAB aquest 14 d’octubre de 2019 / ACN

Comunicat conjunt dels rectors

Els rectors i rectores de les universitats públiques catalanes han fet públic aquest dilluns un comunicat en el qual han reiterat la seva “indignació per la situació que es viu a Catalunya” i han expressat la necessitat del “diàleg com a via de resoldre els conflictes”. “Fomentar el diàleg és una característica pròpia de la universitat, i la història ens demostra que és el millor camí per solucionar els conflictes polítics i socials”, han indicat els rectors, a través de l’ACUP, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques.

El dia 24 de març de 2018 els màxims responsables de les universitats públiques catalanes ja havien emès un comunicat en el qual manifestaven el seu “profund malestar pels empresonaments de diversos dirigents i càrrecs polítics catalans” i en el qual afirmaven que “privar aquestes persones de llibertat és un error”. Tot i que oficialment les classes segueixen, estudiants de diverses universitats catalanes han sortit de les aules i es dirigeixen a Barcelona per a la manifestació estudiantil conjunta.

Comentaris
To Top