Ciutat

Estudiants de Sabadell tallen l’accés a la ciutat per la C-58 durant més de tres hores

La manifestació, en la qual han participat dos centenars de joves, s’ha desenvolupat sense incidents

Els joves, asseguts al mig del carrer, a tocar de l'accés a la C-58 / M. O.

[Marta Ordóñez / P. J. Armengou]

Uns dos centenars d’estudiants provinents d’instituts de tot Sabadell i convocats pel Moviment Estudiantil de Sabadell s’han concentrat aquest dimecres al matí a la plaça del Mil·lenari, on han tallat l’accés a la ciutat des de la C-58. La manifestació ha deixat atrapats molts conductors a l’entrada de la ciutat durant més de tres hores.

La majoria dels manifestants són menors. Una de les manifestants, la Laia, explica al D.S. que és el primer cop que acudeix a una manifestació i assegura que aquest cop ho ha fet perquè la situació és “per ocupar els carrers”. La calma ha regnat durant les prop de tres hores de tall, tret d’alguns petits enfrontaments dialèctics amb alguns conductors. La majoria d’ells però, han esperat pacientment a que acabés la protesta.

Els Mossos desallotjen

Al voltant de les dues de la tarda els organitzadors han desconvocat la vaga. La majoria dels participants han marxat a casa, tot i que alguns han decidit persistir. A un quart de tres de la tarda, els Mossos han desallotjat els pocs estudiants que quedaven. Els agents han arribat en quatre furgones i han dispersat ràpidament els manifestants. Agents de les unitats ARRO han baixat dels vehicles i han perseguit els estudiants pel carrer de Bocaccio. Hi ha hagut cops de porra, tot i que han estat fets aïllats.

Un cop dispersats, els antiavalots han seguit els estudiants a peu i acompanyats per les furgones. Alguns joves s’han refugiat en carrers propers a la zona i la policia catalana ha tornat a intervenir. Han recorregut els carrers de Gràcia però no s’han enfrontat a la policia. “La corredissa ha estat impressionant”, explica un veí del barri de Gràcia, però la massa s’ha acabat dil·luint en grups de cinc a deu joves.

L’actitud dels Mossos, seguint els petits grups de menors que marxaven de la plaça del Mil·lenari, ha suscitat critiques a les xarxes socials.

Durant la persecució, els manifestants han intentat barrar el pas a les furgones policials tirant a terra contenidors al menys a tres punts: a carretera de Terrassa, la plaça d’Anselm Clavé i a la carretera de Molins de Rei. Una unitat de la Policia Local ha tallat el trànsit d’aquest últim carrer i ha desviat la circulació.

Comentaris
To Top