Publicitat
Esports

El Mercantil s'emporta el derbi juvenil en un final boig (1-2)

Els mercantilistes han sabut desactivar el joc arlequinat /Ll. Franco

Sorpresa. Mirant la classificació semblava clar favorit el Sabadell, però un cop més s'ha complert allò que un derbi té connotacions especials i pot passar qualsevol cosa. I el Mercantil, fent un partit molt seriós, s'ha sobreposat a un marcador advers i un penal malbaratat per remuntar en la recta final amb dos gols en 5 minuts.

Malgrat les baixes, sobretot en el sistema defensiu, el conjunt mercantilista de Carlos López -que aquesta temporada vesteix totalment de groc- ha desactivat l'habitual joc de toc dels arlequinats. Poques vegades han pogut connectar els homes claus de l'atac local. Només una incursió de David Astals ha creat perill. El balanç ofensiu del primer temps ha estat escàs. De fet, la millor acció del Sabadell ha acabat en un penal clar per mans que ha transformat Sergi Altimira de manera impecable, oblidant el que havia fallat la setmana anterior. El Mercantil també ha reclamat un possible penal pocs minuts després en una acció polèmica.

Publicitat

L'1-0 obria un nou guió aparentment. El conjunt mercantilista havia d'arriscar una mica més a la represa i això ho podia aprofitar el Sabadell per sentenciar. Però no ha passat ni una cosa ni l'altra durant mitja hora. El partit s'ha travat moltíssim, amb moltes imprecisions i sense fluïdesa ni accions rellevants. El Sabadell semblava tenir el partit controlat, però unes mans a l'àrea han donat l'oportunitat de l'empat al Mercantil. El llançament des dels onze metres de Jona ha trobat l'excel·lent resposta del porter Froilán. El futbol, però, és molt capritxós i només uns minuts més tard, els papers s'han invertit. Un xut llunyà del mateix Jona ha sorprès Froilán, qui s'ha empassat la pilota.

L'empat ha deixat grogui el Sabadell i, en canvi, ha donat ales a un Mercantil que ha guanyat clarament amb els canvis. Li han donat un plus i finalment ha trobat tot el botí en una llarga jugada que ha culminat Ruano amb una rematada ajustada al pal dret. En 5 minuts havia remuntat el Mercantil, que després ha tirat de disciplina i esforç per mantenir el seu valuós avantatge. El conjunt de Miki Lladó no ha reaccionat i perd el segon partit a Olímpia. En canvi, l'equip mercantilista aconsegueix la primera victòria a domicili i alleugereix la seva situació. Així són els derbis.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top