Ciutat

Els càntics dels manifestants: “Buch dimissió, menys policia!”

Dir prou a la “repressió de l’Estat“, a la “violència policial” i cridar en contra de la sentència del Tribunal Suprem que empresona els líders independentistes. Aquests han estat els motors que han fet engegar la manifestació d’avui a Sabadell, una concentració que s’ha produït sense aldarulls. A banda de l’evident rebuig a la resolució judicial del Procés, motiu pel qual es van iniciar les protestes, els manifestants al·leguen ara que es clama també contra “l’opressió” i “les càrregues policials”.

Mig miler de persones

La marxa, convocada per les principals entitats independentistes de la ciutat (ANC, Òmnium Cultural, CDR Sabadell…), ha començat a la plaça del Mestre Planas (Eixample) i ha finalitzat al Mur de la Llibertat, al costat de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Gràcia.

Els manifestants –al voltant de mig miler de persones, segons la Policia Municipal– tenien intenció d’aturar-se davant la seu de l’Agència Tributària de Sabadell. Dos furgons dels Mossos d’Esquadra, però, els han barrat el pas.

Els manifestants, davant els agents de Mossos d’Esquadra / ÓSCAR ESPINOSA

No ha quedat canya dreta. Els càntics dels manifestants eren trets directes contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, i han carregat contra el cos de Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la democràcia espanyola, que han posat en entredit. “La cara més crua de l’Estat ha quedat desemmascarada”, explica l’Albert, un dels manifestants. També han tallat durant uns minuts l’avinguda de Barcelona i la Gran Via.

Manifestants durant la marxa / ÓSCAR ESPINOSA

Un grup de cinc joves d’entre 14 i 17 anys es trobava especialment indignat: “La repressió és brutal”, diuen. Un d’ells, en Cristo, considera que “cal reivindicar als carrers el dret bàsic de manifestació” que, segons ells, es troba en perill.

La marxa ha acabat al barri de Gràcia, sense cap incident més enllà que les pintades a mobiliari urbà a favor de la llibertat dels presos independentistes, amb picades d’ullet a la sabadellenca Carme Forcadell, i a establiments comercials i bancaris que han titllat de “repressors”. En Ferran, però, un jove encaputxat, matisa: “La violència és contra les persones, no contra les coses”.

Els CDR tornen a la Policia Nacional: “Aquest edifici serà una biblioteca!”

Comentaris
To Top