SANT CUGAT

S'endarrereixen les obres de l'escola La Mirada

El ple de Sant Cugat / cedida

Les famílies de l’escola La Mirada hauran d’esperar encara més per deixar els barracons i tenir edifici. El centre va obrir les seves portes l’any 2016 a Volpelleres i estava previst que funcionés en el nou edifici durant el curs 2018-2019. L’any 2017, el consistori va avançar 6,5 milions d’euros de la construcció i també va signar un conveni amb el Departament d’Ensenyament perquè aquesta retornés el 80% de la inversió, és a dir, 5,2 milions d’euros, entre el 2020, 2021 i 2022.

Tot i això, la construcció de l’edifici s’ha anat endarrerint i ara ho farà més. L’Ajuntament de Ssnt Cugat s’ha vist obligat a modificar l’emplaçament del nou edifici per no poder certificar els requeriments de l’informe de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat sobre riscos de protecció del Pla especial urbanístic de concreció i delimitació de gàlibs de l’equipament.

La DGPC va elaborar l’informe per analitzar la viabilitat de les actuacions urbanístiques amb l’objectiu d’assegurar la capacitat de protecció i d’autoprotecció de noves construccions. L’emplaçament actual del nou edifici no compleix amb la distància requerida amb les vies del tren de Renfe.

Ara, el consistori modificarà el planejament urbanístic i el projecte executiu i, desplaçarà 71,54 metre cap al nord la ubicació del centre. Amb aquesta mesura, situarà l’escola fora dels 250 metres de la franja de seguretat de les vies de Renfe. Aquest tràmit endarrerirà un any més la construcció de l’edifici.

“Lamentem el retard que suposa aquest imprevist, que se suma al conjunt de problemes, entrebancs i incompliments que ha tingut aquest projecte fins a data d’avui”, explicava l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top