Publicitat
Ciutat

Diada de Tardor a Lledoners

La Diada de Tardor / GINA ARMENGOL
La Diada de Tardor / GINA ARMENGOL

El 27 d’octubre de 2019 s’ha convertit en una data molt significativa dins el món casteller, tant per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va fer història al carregar per primer cop el 3de9 net a la Plaça del Blat-; com per la Colla Joves, que també el va carregar –a més del primer 2d8 net vist a Santa Úrsula-; i pels Castellers de Vilafranca, al descarregar el primer 10de8 inèdit del món casteller a Sitges.

Però també va tractar-se d’un diumenge molt especial per als Castellers de Sabadell, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sant Cugat, que van traslladar la Diada de Tardor de Sant Cugat al Centre Penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per les circumstàncies polítiques actuals.

A pocs dies de la jornada castellera, els Gausacs (Castellers de Sant Cugat) havien publicat un comunicat a les xarxes socials que anunciava el canvi de data i lloc de l’actuació, amb la intenció de mostrar la posició de desacord de les colles castelleres amb la sentència del procés cap als nou líders independentistes, i també apropar la Diada a Raül Romeva, un dels presos polítics membre de la colla dels camises verd Collserola.

En aquesta jornada tan emotiva –que va començar amb diversos pde4 reivindicatius de les tres colles participants-, els Saballuts hi van assolir el 4de8, el 7de7, el 5de7 i un pde5 de comiat; castells que no van presentar cap mena de dificultat en la seva descarregada.

Publicitat

Un cop finalitzada l’actuació castellera, la diada va continuar amb diversos actes a càrrec d’altres entitats culturals de Sant Cugat, que finalment van concloure amb mítiques paraules d’en Joan Bonanit.

Resum de la Diada de Tardor, a Lledoners:

• Castellers de Sant Cugat: 4de8, 3de7, 5de7, pde5
• Castellers de Sabadell: 4de8, 7de7, 5de7, pde5
• Castellers de Barcelona: 5de7, 2de7figuereta, 7de7, pde5

Queden dues setmanes per a acomiadar la temporada castellera, i els Saballuts ho faran per la Festa Major del Clot. De tota manera, es desconeixen els propòsits de fi de tram dels camises verdes, que van deixar als seus seguidors amb moltes ganes de veure un 4de9f que la colla havia assajat fins a sisenes a les Vigílies de la Festa Major de Sabadell, i també van tornar a carregar la torre de vuit per últim cop al Barri de les Corts, amb seqüeles de lesió d’un dels quarts titulars.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top