Ciutat

La Generalitat licita treballs de millora a les principals carreteres del Vallès

Les actuacions es duran a terme a vies amb connexió sabadellenca com la C-58 o la C-16, entre d'altres

Obres a la C-58, en el tram entre Sabadell, Sant Quirze i Terrassa / ÓSCAR ESPINOSA

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà 53 milions d'euros per a la conservació de les vies amb més trànsit de Barcelona, el Penedès i la Catalunya Central, incloent-hi algunes de les vies més importants del Vallès Occidental i de Sabadell. Les obres, que s'han licitat aquesta darrera setmana d'octubre, permetran millorar –entre altres coses– l'estat del ferm, la senyalització i les barreres de seguretat de prop de 500 quilòmetres de carreteres.

Al Vallès Occidental s'intervindrà, en un període de quatre anys, en 17 trams de les carreteres C-58, C-16, C-1413 i C-59; i també a la B-142, B-140 i B-124. Les obres es liciten en dos contractes diferents: un per a l'anomenada zona est de Barcelona (Vallès Occidental i Oriental, Barcelonès i Maresme), i una per a la zona oest (Vallès Occidental, Baix Llobregat, Alt Penedès, Barcelonès i Bages). Ambdós contractes formen part d'una inversió de 430 milions d'euros que el Departament destina a la millora continuada de la xarxa, i s'afegeixen als 238,6 milions que ja estan en licitació.

Publicitat

Millores sabadellenques

Aquesta licitació permetrà recondicionar diversos trams de carretera que impliquen directament Sabadell, sigui perquè la rodegen, o perquè són vies que connecten la ciutat amb els municipis veïns. Els trams en els quals s'intervindrà a prop de Sabadell són:

  • La B-140 –l'anomenada carretera de Mollet–, des del seu inici a Sabadell, fins al quilòmetre 7,5; dins el terme municipal de Santa Perpètua.
  • La B-124, des de la Ronda Zamenhof, a Sabadell, fins a Castellar del Vallès. Un total de 4 quilòmetres dins el terme de Sabadell i 3,1 dins del municipi veí.
  • La C-1413a, que uneix la C-16 amb Sabadell a través de Sant Quirze. S'arreglarà el tram de Rubí a l'N-150, a Sabadell. És a dir, del quilòmetre 10,2 al 20,1.
  • La C-58c, també coneguda com a Ronda Oest de Sabadell. S'intervindrà del quilòmetre 0 al 3,7; entre Badia i Sabadell
  • I diversos trams de la C-58 a la zona del Riu Sec i en direcció a Terrassa.

Totes les feines s'emmarquen en la conservació dels elements que integren cada via i, segons la Generalitat, cerquen millorar "la seguretat i el confort en la conducció". "Les licitacions que ara s'impulsen refermen la voluntat del Departament de vetllar per la seguretat viària", indiquen des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Comencen les obres de millora de la C-58 en el tram entre Sabadell i Terrassa

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top