Ciutat

Cuixart crida a “mantenir la persistència i la creativitat” després de 15 dies de “mobilitzacions intenses”

Cuixart, declarant davant del Tribunal Suprem / EFE

El sabadellenc Jordi Cuixart ha fet una crida a “mantenir la persistència i la creativitat” després de 15 dies de “mobilitzacions intenses” en una carta oberta publicada aquest dijous al web de l’entitat que presideix, Òmnium Cultural. Des de la presó de Lledoners, on compleix nou anys de presó per sedició, Cuixart ha recordat que la lluita no-violenta i la desobediència civil s’han mostrat sempre com els “instruments més útils per forçar la negociació i els canvis polítics”, i ha demanat al Parlament i al Govern de la Generalitat que, “de manera urgent”, vehiculin una resposta a la sentència, “tan transversal i coherent com ambiciosa”.

El president d’Òmnium Cultural afirma en la carta que són “moments durs per també de molta esperança”, i recorda, com ja ho ha fet en altres ocasions, que “no hi ha prou presons per aturar tanta democràcia”. Cuixart té també un record per a la resta d’empresonats sobiranistes, inclosos els de les darreres setmanes, tant dels CDR com els dels aldarulls per la sentència. I a tots els recomana mantenir-se “serens i units”. “No deixeu que us posin la presó a dins”, recomana.

També anima a convertir els empresonaments i les agressions en “un motiu més per no defallir en la lluita”, alhora que alerta que la repressió “continuarà”, perquè el “principal objectiu” és “consolidar la retallada de drets i llibertats, també arreu de l’Estat”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top