Vallès

La Cursa solidària de la UAB se celebrarà el proper 15 de desembre

La Cursa solidària de la UAB en una imatge d'arxiu / UAB
La Cursa solidària de la UAB en una imatge d'arxiu / UAB

La Cursa solidària de la UAB, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola i en suport de La Marató de TV3, serà el diumenge 15 de desembre. Els fons que es recullin es destinaran a la investigació en malalties minoritàries, tema principal d’aquest any de La Marató. Enguany, com a novetat, passarà pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès.

Al llarg de les edicions anteriors d’aquesta cursa s’han recollit 96.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada edició al voltant de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500 euros. Aquest any les donacions es destinaran a la investigació en malalties minoritàries.

Tres curses i una caminada

Es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 470 metres, una cursa d’11 kilòmetres, que per primera vegada passarà pel centre de Cerdanyola, una carrera de 6,5 kilòmetres i una caminada dels mateixos kilòmetres, que donarà la volta al Sincrotró, per segon any consecutiu, i passarà per davant del centre tecnològic d’Applus+, l’empresa patrocinadora principal de la cursa.

Els hospitals vinculats a la UAB i l’entitat solidària Ixarop col·laboraran també amb la cursa, que comptarà amb actuacions musicals i activitats per als més menuts. A més, com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries.

La sortida i arribada serà a la Vila Universitària i comptarà amb serveis addicionals com el servei de fisioteràpia, guarda-roba o avituallament líquid a l’arribada. El servei de fisioteràpia l’ofereixen estudiants de la UAB d’aquest àmbit, de forma gratuïta, i permeten la recuperació física dels participants després de les curses o caminada.

Les malalties minoritàries
Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d’afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d’aquestes són d’origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

Els participants de la cursa hauran de formalitzar la seva inscripció ja sigui de manera online, fins al 13 de desembre, o presencialment, el 14 i 15 de desembre.

Publicitat
Comentaris
To Top