Ciutat

Tret de sortida al 10-N

Els partits presenten credencials a Sabadell en la campanya més curta

Vots en una urna de les passades eleccions generals / LLUÍS FRANCO

La celebració de la Castanyada ha deixat en un clar segon terme l’inici de la campanya electoral de les eleccions generals, en què els ciutadans estan cridats a les urnes el proper 10 de novembre. Els principals partits amb representació a Sabadell no han deixat passar l’ocasió de convocar premsa i militants a la tradicional arrencada de campanya, que en aquesta ocasió s’allargarà només una setmana i no dues, tenint en compte que es tracta d’una reedició després del fracàs a l’hora d’intentar configurar un govern a Madrid.

Els primers a presentar credencials han estat Junts per Sabadell, on Lourdes Ciuró ha presentat la campanya amb el lema Ni un vot enrere, amb un cartell on es poden veure retrats la mateixa cap de llista, Laura Borràs, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez (empresonat i inhabilitat) i Carles Puigdemont, entre altres.

Inicia de campanya de Junts per Sabadell / ALEIX PUJADAS

“Som en campanya per l’altivesa i la xuleria de Pedro Sánchez”, ha dit Ciuró, lligant el suport del seu partit a la formació de govern a Espanya “a canvi de seure en una taula de negociació” i “donar una sortida als més de dos milions de persones que reivindiquen al carrer el seu dret a l’autodeterminació”. En aquest sentit, garanteix que “els nostres vots no seran mai a canvi de res” i que els vots a Junts aniran a favor de Catalunya: infraestructures, reconeixement del dèficit fiscal, o serveis socials, entre altres.

El PSC s’ha presentat al sud / MARTA ORDÓÑEZ

Amb el lema Ara govern. Ara, Espanya, el PSC ha presentat credencials amb el representant sabadellenc, Paco Aranda. “Hem demostrat que tenim un govern sòlid i estable i volem seguir en aquesta línia”, ha apostat Aranda.

El diputat ha enumerat les mesures preses pel govern de Sánchez com l’exhumació del cadàver del dictador Francisco Franco, la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i el blindatge de les pensions. “Hem complit promeses”, ha conclòs.

La branca local de Cs, aquest dijous 31 d’octubre a la plaça d’Espanya de Sabadell / P. J. A.

Ciutadans, pel seu cantó, ha iniciat la campanya a la plaça d’Espanya, on el portaveu municipal, Adrián Hernández, ha apel·lat “al vot dels moderats de Sabadell i del conjunt d’Espanya” per evitar que “a partir del proper 11 de novembre Espanya quedi en mans de Podemos i dels partits independentistes”.

En un breu acte a la plaça d’Espanya de Sabadell, el partit taronja ha presentat els cartells i lema per a les eleccions del 10 de novembre: España en marcha.

Arrencada de la campanya d’ERC / D.S.

ERC ha escollit el Mur de la Llibertat, a Can Feu- Gràcia, amb la intenció de seure a Madrid per demanar l’amnistia dels presos independentistes i un referèndum d’autodeterminació per Catalunya. Mingo Meseguer, número 13 de la llista per Barcelona (pragmàticament és el número 12, per la inhabilitació d’Oriol Junqueras) ha promès tenir mecanismes per sortir de “l’enrenou on ens ha ficat l’Estat”.

Els republicans han iniciat la seva campanya al conegut com Mur de la Llibertat, situat davant l’estació de FGC de Gràcia, amb pancartes que demanen l’amnistia dels líders d’ERC empresonats, com Oriol Junqueras i Raül Romeva. El lema d’ERC en la segona volta de les eleccions generals apunta, precisament, en aquesta direcció: Tornarem més forts.

Sabadell en Comú, al local del carrer Picanyol / DS

Al seu torn, Sabadell En Comú ha iniciat la campanya al seu local del carrer Picañol, on la formació s’ha anunciat com a única força política que pot posar a sobre la taula el remei “als problemes socials que pateix la gent treballadora, comuna,” i “al bloqueig polític” de Catalunya.

El sabadellenc Joan Miquel Mena ocupa el lloc número 5 de la llista pel Congrés dels Diputats, en la circumscripció de Barcelona. En atenció als mitjans locals, l’exregidor d’Educació, Joan Berlanga, ha demanat que, en clau local, se’l tingui en compte, “especialment per la manera com ha defensat l’escola pública”.

Inici de la campanya de Podem a Sabadell / DS

Podem ha fet un acte al marge, i s’ha presentat com la força política “capaç de formar un govern progressista”, com el que ja podien haver fet el passat 28 d’abril “si Pedro Sánchez no ho hagués impedit”, han expressat.

La CUP en la seva presentació a Sabadell / CUP

Per últim, la CUP ha obert la campanya al Mur de la Llibertat ja ben entrada la nit. En la seva primera presentació en unes eleccions generals, la formació assegura que la seva presència és “excepcional” i per “combatre de cara al règim del 78”.

Comentaris
To Top