Ciutat

L’Ajuntament investiga la identificació d’un periodista per part d’un agent de la Policia Municipal

El govern de Sabadell ha anunciat que demana un informe a l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, per aclarir les circumstàncies en què es va identificar el periodista de Ràdio Sabadell Pere Gallifa. La identificació es va produir en el marc de la detenció d’un menor aquest dilluns al vespre al passeig Manresa (Centre), i que el periodista va enregistrar amb el mòbil amb fins informatius.

En un comunicat, l’executiu local assegura que vol donar “màxima transparència i oferir tota la informació” sobre els fets. En el mateix text afegeix que “defensa la llibertat de premsa i la tasca periodística”, i al mateix temps apunta que “confia en el cos de la Policia Municipal i garantirà que tothom pugui desenvolupar les seves funcions amb la màxima seguretat”.

Aquest dilluns al vespre, tant ERC com la Crida per Sabadell van demanar l’obertura d’una investigació per aclarir les causes de la identificació. En el vídeo que el mateix periodista ha compartit a la xarxa es veu el moment en què un agent li colpeja la mà perquè deixi de gravar, i apunta que s’identifica com a periodista.

Per tot plegat, el Govern ha convocat una junta de portaveus extraordinària per oferir als grups municipals tota la informació sobre aquesta qüestió.

Detingut un jove després d’encarar-se amb la Policia Municipal al passeig de Manresa

Comentaris
To Top