Ciutat

Els comuns es presenten com la clau per evitar un pacte del PSOE amb la dreta

Joan Mena i Joan Berlanga, aquest dimecres a Sabadell / ALBERT SEGURA

En Comú Podem assegura que serà clau per evitar que el PSOE pacti amb el PP o amb Ciutadans després de les eleccions de diumenge. Així ho ha assegurat el candidat sabadellenc Joan Mena, que aquest dimecres ha fet una atenció als mitjans de comunicació al Mercat Central juntament amb qui va ser primer tinent d'alcalde durant el mandat passat i candidat a l'alcaldia per Sabadell en Comú, Joan Berlanga.

Mena ha lamentat que no s'hagi arribat a un acord per fer un govern progressista amb el PSOE, fet que ha abocat a celebrar una nova cita electoral. “Pedro Sánchez està més preocupat per fer servir Catalunya com a excusa per fer una gran coalició a tot l'Estat que a destinar forces a un pacte de progrés”, ha expressat.

En aquest sentit, ha assegurat que com a solució al conflicte polític actual planteja la llibertat per als presos. “Han de ser fora de les presons per fer política i normalitzar la situació d'excepcionalitat de Catalunya, apostant pel diàleg”, ha afegit, contraposant la seva proposta amb la d'ERC: “Ells demanen amb una mà diàleg però amb l'altra no abandonen la via irresponsable de la unilateralitat”.

Amb tot, Mena ha demanat assegurat que seran essencials per evitar pactes que incorporin la dreta al govern espanyol. “Frenem el pas a la dreta per evitar que guanyin les eleccions o que el PSOE pacti amb PP o Ciutadans, cosa que seria dolenta per als interessos dels catalans”.

En clau sabadellenca, Berlanga ha destacat la necessitat de comptar amb un diputat local a Madrid per abordar temes que afecten el territori, com el Quart Cinturó, o la millora de la xarxa de Rodalies.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top