Esports

El Sabadell, contra l’Andorra de Piqué i… el fred

El camp Prada de Moles emblanquinat després de les últimes nevades /Cedida

Duel d’altura. L’Andorra-Sabadell d’aquest dissabte (17 hores) al camp Prada de Moles reuneix tots els ingredients per ser un partidàs. Tercer contra segon, dos dels equips que menys perden (sumen un total de 3 derrotes) i menys goles encaixen de tota la Segona B. Un altre element afegit serà el fred i la possibilitat de neu. Tot apunta que el partit s’iniciarà amb 0 graus i la temperatura podria anar baixant amb el pas dels minuts sota zero. Els que més ho patiran seran els prop de 250 seguidors sabadellencs que han adquirit les entrades i viatjaran amb l’autocar organitzat pel club i vehicles particulars.

En l’àmbit merament esportiu, el Sabadell ha viatjat amb 19 jugadors. Torna el capità Ángel Martínez després de complir sanció i la novetat és el juvenil Gerard Marquillas en lloc de Marc Bellalta. De fet, Antonio Hidalgo no disposa de més jugadors disponibles després de l’última lesió de llarga durada del jove Aleix Roig. Sobre la possibilitat de demanar reforços al mercat d’hivern, Hidalgo no es va voler mullar massa. “Encara és aviat, però és evident que cada cop som menys”. El director esportiu, José Manzanera, ja s’està movent i es podria plantejar algun fitxatge.

Hidalgo: “Ens exigirà el màxim”

De moment, Hidalgo només vol centrar-se en l’Andorra. “Ser segons ara només vol dir que s’estan fent bé les coses, però no podem oblidar mai d’on venim i la nostra realitat. Ens enfrontarem a un rival molt potent esportivament i econòmicament que ens exigirà el màxim. L’Andorra ha sabut compactar-se molt de pressa i té jugadors de gran nivell que han costat molts diners”. Entre els quals es troben alguns amb passat a Primera o Segona Divisió A, cas de Miquel Palanca -fill de l’exarlequinat Santi Palanca-, Martí Riverola, Gaffoor o Víctor Casadesús. També destaca la presència d’Adrià Vilanova, fill de l’infortunat tècnic del FC Barcelona, Tito Vilanova-, l’exarlequinat Ernest Forgas i Moussa Sidibé. Aquests dos últims són els màxims golejadors de l’equip amb 4 i 5 gols respectivament. A Moussa se’l coneix com a ‘Usain Bolt’ per la seva gran velocitat. Va arribar a l’Andorra traspassat pel Llagostera. La banqueta també té un clar color blaugrana amb Gabri Garcia -que va jugar al Futbol Base del Sabadell en edat aleví i infantil- i l’exporter Albert Jorquera.

Però la peça clau en la meteòrica ascensió d’aquest FC Andorra no és cap entrenador ni jugador sinó el seu president: el capità del FC Barcelona, Gerard Piqué. Va adquirir el club a través de l’empresa Kosmos i després de l’ascens a Tercera Divisió, es va fer amb la plaça del Reus a Segona B pagant gairebé mig milió d’euros. Una clara demostració del poder econòmic del club andorrà en aquests moments. El partit serà dirigit pel col·legiat aragonès Sergio Usón Rosel, que va xiular el Sabadell-Eibar, anada de la història eliminatòria d’ascens a Segona A davant l’Eibar la temporada 2010/11.

22 anys després

El Sabadell torna a jugar a Andorra dues dècades després. L’última temporada va ser la 97/98, també l’última del club del Principat a Segona B. Es van imposar els homes dirigits llavors per García Llamas amb un doblet de Joseba Irazusta. No se li dóna malament el Principat a l’equip arlequinat. Ha puntuat en 4 de les seves 5 visites en competició de lliga. La primera va ser en la temporada 83/84 amb empat a 1 gràcies a un gol de Joan Golobart en aquell Sabadell dels Capó, Escalza, Tanco, Rafa Marañón, Lino o Rández que va ascendir a Segona A. Un triomf clau va ser el 0-1 de la temporada 95/96 en plena lluita per la permanència amb un gol rocambolesc de Roberto Elvira… amb el cul. L’única derrota va ser l’1-0 de la temporada 96/97.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top