Ciutat

Tretze robatoris a botigues del sud en un mes

MARTA ORDÓÑEZ | ALBERT ACÍN

Ana Cabrera regenta la merceria Casa Ana de Campoamor. De matinada va rebre la trucada d’un veí, les llums del seu establiment estaven enceses i la persiana, rebentada. Un individu es va endur més de 500 euros de la botiga. No és un cas aïllat. Del setembre a l’octubre d’aquest any, almenys nou comerciants del sud de la ciutat han denunciat fins a tretze robatoris als seus establiments: una rostisseria, una escola, una perruqueria, una farmàcia, diversos restaurants, una merceria i un supermercat.

Els propietaris dels negocis afectats van mantenir dijous a la tarda una reunió amb representants de l’Ajuntament. Els van reclamar un reforç de la seguretat a Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà per evitar que proliferin aquests delictes. “No hi ha cap altra forma de solucionar-ho”, conclouen els afectats, que asseguren que estan “intranquils”. Tot i que en gran part dels casos, els robatoris han tingut lloc de matinada, un d’ells es va produir a plena llum del dia, això sí, l’establiment estava amb les portes tancades.

Una de les imatges que les càmeres de la rostisseria ‘Com a Casa’ van enregistrar durant el robatori / CEDIDA

La rostisseria Com a Casa és el negoci que més cops ha estat assaltat pels lladres, fins a tres vegades en un mes –un al setembre i dos a l’octubre–. El seu propietari, Rafa Martos, explica que l’individu que va robar en el seu negoci va ser –els tres casos– la mateixa persona. Les càmeres ho demostren. La persona va atracar directament la caixa registradora i, un cop també es va endur begudes de la nevera. En total, més de 500 euros sostrets i uns 1.000 euros en destrosses.

El robatori a la merceria, però, va ser “sospitós”, segons Cabrera, i ho atribueix a algun client de confiança. “La persona que va robar coneixia perfectament on guardava l’efectiu, d’entre les desenes de calaixos que hi ha, va obrir-ne només un”, explica.

Entre l’agost i el setembre d’enguany, segons les últimes dades disponibles dels Mossos, es va experimentar un augment de robatoris amb força a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell. Entre aquests dos mesos es van registrar 263 casos, mentre que en el mateix període de l’any anterior van ser 216. Un 21,8% més.

Publicitat
Comentaris
To Top