Publicitat
Ciutat

Reforç de PSC i ERC, auge de Vox i càstig a Cs: els partits valoren els resultats de les eleccions generals a Sabadell

Els diversos partits de Sabadell han valorat els resultats de diferents maneres, després d’una segona contesa electoral que ha servit per reforçar algunes forces com ERC o el PSC, per catapultar-ne d’altres com Vox, i de castigar-ne unes altres com Ciutadans.

La força clarament vencedora a Sabadell, el PSC, torna a ser la més votada per tercer cop consecutiu en sis mesos. “Estem satisfets i agraïts a tota la ciutadania, que ens ha tornat a fer confiança”, ha expressat el candidat local al Congrés, Paco Aranda. A Catalunya, el partit destaca haver retallat distàncies amb ERC, partit guanyador.

A Espanya els resultats són més favorables, tot i la davallada en nombre de diputats. “Ara es torna a obrir la possibilitat de tenir un govern de progrés, estable i coherent que tant necessitem”, ha afegit Aranda.

El gran guanyador de la nit a Catalunya, Gabriel Rufián (ERC), ha destacat la victòria de l’independentisme en unes eleccions en què el xoc entre els partits constitucionalistes i els sobiranistes ha estat més cru, en part per la publicació de la sentència al judici del Procés. “L’Estat, el PP, el PSOE, Ciutadans i Vox van sentenciar el 14 d’octubre de l’única manera que saben, amb repressió i presó, i a Catalunya, l’independentisme avui ha sentenciat com mai, de manera inapel·lable, de l’única manera que sap”, ha expressat.

És per això que Rufián també ha felicitat Junts per Catalunya i la CUP pels resultats, així com els que ha obtingut l’esquerra abertzale: “Avui som més que mai, més diversos i plurals”, ha expressat Rufián, posant èmfasi en l’auge de Vox. “Ens tindreu al davant!”, ha exclamat.

Els comuns celebren seguir sent tercera força a Sabadell, amb una distribució equilibrada als diferents districtes. “Estem, però, preocupats per l’arrelament que està agafant l’extrema dreta a la ciutat, i que passa a ser un repte col·lectiu de tota la ciutadania combatre-les des de la democràcia”, ha assenyalat el líder local, Joan Berlanga.

En l’àmbit estatal, comparteix aquest creixement de l’extrema dreta. “Ha estat un error convocar eleccions, perquè l’única cosa per la qual han servit és per reforçar l’extrema dreta, però encara surten els números per fer un govern progressista, i s’ha de provar de totes totes, apostant pel diàleg i per les polítiques socials”, ha afegit.

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha celebrat que Junts per Catalunya sigui l’única formació que tot i la baixada de participació puja en vots. “És un bon resultat, i hem guanyat un diputat respecte al mes d’abril”, ha apuntat. En aquest sentit, Ciuró també ha destacat que l’independentisme tregui més vots que Ciutadans a tot Espanya: “És una bona notícia”, ha dit.

Amb tot, considera que l’única cosa per la qual han servit les eleccions és perquè pugui la ultradreta: “El resultat de Vox és molt preocupant, i és una mostra que Espanya és irremeiable”, ha apuntat. Amb tot, ha anotat que la formació “seguirà amb coherència”, i que  ha estat taxativa: “Tot el que no sigui seure i dialogar, amb nosaltres que no hi comptin”.

El president local del PP, Esteban Gesa, ha assegurat que els resultats de les eleccions generals han demostrat que “l’única alternativa a Pedro Sánchez és Pablo Casado”. Gesa ha destacat que l’increment d’una vintena de diputats populars. “L’operació de Ciutadans d’intentar fagocitar el PP no els ha anat bé”, ha assenyalat. En tot cas, Gesa ha avançat que Pablo Casado no facilitarà la investidura de Sánchez. “El que ha fet Sánchez és perdre 18 mesos per quedar-se igual i ha tingut el país bloquejat”, ha assenyalat el president popular sabadellenc. Sobre la pujada de Vox, ha constatat que ha guanyat els vots de Ciutadans.

En l’àmbit local, Gesa ha posat en evidència que els resultats en cada elecció són diferents. En tot cas, ha indicat que “el PSC està consolidat” a la ciutat i “les forces independentistes han patit un retrocés important”. En aquest sentit, ha subratllat que els populars han obtingut més vots que la CUP i que Ciutadans.

La CUP també s’ha felicitat pels dos diputats obtinguts. La formació destaca que a Sabadell continua existint una majoria favorable a l’autodeterminació i a la resolució democràtica del conflicte polític català. “Ens preocupa, però, que l’extrema dreta pugi i tingui tanta força, des de l’esquerra hem de fer front a la situació i treballar perquè la ciutat continuï defensant els valors democràtics i que respecti la diversitat, la diversitat i la pluralitat que aquestes forces no representen”, ha afirmat el portaveu de la CUP a Sabadell, Quico Andreu.

La força més castigada de la nit electoral ha estat Ciutadans, que ha perdut més de la meitat dels vots respecte a les eleccions d’abril. “Hem tret un molt mal resultat, a partir de dilluns cal treballar per reconstruir i recuperar l’espai central, i prendre les decisions que calgui en l’àmbit nacional”, ha expressat el portaveu local, Adrián Hernández. En aquest sentit, ha considerat que aquestes han estat unes eleccions en què “els extrems han guanyat i Espanya ha perdut, perquè no hi ha majories possibles”.

Publicitat
Comentaris
To Top