Ciutat

Així serà la futura escola de música del sud

Imatge virtual de com serà el nou edifici / AJUNTAMENT DE SABADELL

L’Ajuntament de Sabadell ha donat llum verda a l’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, a Sol i Padrís, que acollirà la seu del sud de l’escola municipal de música. La decisió, que va avançar el D.S. a l’octubre, s’ha fet pública en el marc de la iniciativa El Govern al Barri, en què el govern de Marta Farrés es trasllada durant una jornada a un indret de la ciutat. Aquest dijous tocava Sant Oleguer-Nostra Llar.

“És un projecte que ve de l’anterior govern i que ens sembla una bona idea, la seu del sud de l’escola de música serà un projecte emblemàtic del barri, amb nous espais per al centre municipal”, ha assenyalat Farrés. “L’ampliació permetrà, així mateix, donar sortida a les necessitats del centre cívic, un dels més utilitzats de la ciutat”, ha afegit.

Les obres de l’escola de música del sud es licitaran l’any 2020

El projecte

L’ampliació del centre cívic acollirà la nova seu sud de l’escola de música i també permetrà millorar la distribució d’alguns espais de l’equipament. En total es construiran quatre nous volums amb una superfície total construïda de 2.735 m2. Dos volums en planta baixa, que es faran a la part central, a cada banda del vestíbul de l’edifici: un per a la reubicació de la consergeria i l’altre per reallotjar els despatxos d’administració i l’oficina. D’altra banda, es construirà un tercer volum, amb serveis de bar del centre cívic, que servirà de nexe entre l’edifici existent i l’ampliació principal.

L’ampliació més important acollirà la futura seu del sud de l’escola de música i proporcionarà una nova imatge a la banda sud del centre cívic. Es tracta d’un bloc cristal·lí de planta baixa i primera, que es construirà sota criteris bioclimàtics. La seva orientació permetrà un major aprofitament de la captació d’energia solar.

La façana sud simularà una partitura musical. Serà una construcció de vidre climàtic transparent sobre el qual s’emfatitzaran els travessers horitzontals, creant una sèrie de línies a tall de pentagrama. Darrere, la disposició de les finestres en el mur de formigó simularan notacions musicals o “neumes”. Durant el dia donaran un efecte d’ombres sobre el pentagrama i de nit, amb la il·luminació interior, semblaran notes brillants sobre la partitura.

Pressupost de 3 milions d’euros

Davant del nou edifici de l’escola de música, està previst fer-hi una plaça, aprofitant la futura reconversió a zona per a vianants de la calçada que forma un triangle, en la confluència entre l’avinguda de Sol i Padrís i la ronda de Bellesguard. A l’equipament està previst impartir alguns dels programes que s’ofereixen a l’escola municipal de música, que continuaran impartint-se a la seu central però ara també a aquesta nova seu del sud. Amb tot plegat s’incrementaran les places del centre municipal.

Aquest projecte es suma a la construcció d’un nou edifici central per a l’escola de música i conservatori al solar buit situat entre les avingudes de Francesc Macià, dels Paraires i de Lluís Companys. Amb la nova infraestructura es resoldrien les mancances dels actuals edificis de l’escola de música i conservatori a la zona Centre, donant resposta a les diferents necessitats. La construcció acollirà així mateix un auditori i un espai destinat a entitats de l’àmbit de la música.

Fotografia de l’estat actual del Centre Cívic Sant Oleguer, situat al carrer de Sol i Padrís / ÓSCAR ESPINOSA

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top