Ciutat

Visibilitat a les persones voluntàries a la Tardor del Voluntariat

Sabadell celebra des d’aquesta setmana la Tardor del Voluntariat amb un programa que té lloc per quart any consecutiu, organitzat per l’Ajuntament, amb el suport d’Avan, la Creu Roja i la Generalitat, per tal d’impulsar un seguit d’accions per conscienciar i donar visibilitat al voluntariat. Enguany, el programa posa l’accent a fer visible el voluntariat inclusiu que duen a terme les entitats i les persones voluntàries, alhora que promourà diverses accions per captar voluntariat juvenil.

La programació de la Tardor del Voluntariat ofereix un ampli ventall de propostes de caire formatiu, amb xerrades, trobades, espectacles, debats, etc., amb l’objectiu de fer més visible la figura de les persones que fan voluntariat. Així, s’han previst activitats fins al 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat. Activitats que posaran el focus en el voluntariat inclusiu i en el juvenil.

Entre les activitats programades, destaca l’exposició organitzada per la Creu Roja i que duu per títol Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència, una mostra sensibilitzadora sobre la crisi de les persones refugiades a la Mediterrània, que es podrà visitar del 14 al 27 de novembre al Complex de Gent Gran de Sant Oleguer. La inauguració es farà el dijous 14 de novembre, a les 17 h, i serà a càrrec de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació i la presidenta de Creu Roja Sabadell.

Amb l’objectiu d’acostar-se al jovent, també tindrà lloc l’escape room del voluntariat El voluntariat no és un joc, t’atreveixes a jugar?, adreçat a joves. Es durà a terme als 5 espais joves de la ciutat, entre el 21 i el 29 de novembre. La temàtica de l’activitat se centra en el drama migratori a la mar Mediterrània. El jovent tindrà un temps per rescatar un grup de persones immigrants que es troben a la deriva, al mig del mar.

Festa del Voluntariat amb un espectacle de dansa

El programa d’activitats s’acabarà el 4 desembre, a les 19 h, amb la Festa del Voluntariat, que pretén ser un homenatge a totes les persones voluntàries de Sabadell. L’acte es durà a terme a l’Espai Emprius, amb l’espectacle Sin-Con-Tacto, de la companyia de dansa inclusiva Liant La Troca. Una proposta amb persones úniques i diverses, en què el genuí de cadascú viatja per aquesta trobada de persones amb diverses capacitats motrius, sensorials i intel·lectuals. Un món plural que es nodreix d’aquest imaginari artístic.

Després de l’acte, hi haurà una festa per compartir experiències i vivències, amb les entitats i els voluntaris i les voluntàries. Al llarg de tot el mes es repartiran polseres amb l’etiqueta #ElVoluntariatEnsMou. Per aquesta raó, l’Oficina d’Entitats i Voluntariat anima tothom que participi en algun dels tallers o actes programats, i a fer piulades amb fotografies acompanyades d’aquesta etiqueta.

La Tardor del Voluntariat es du a terme gràcies a la implicació de les entitats que formen part de la Taula de Voluntariat.

Comentaris
To Top