Ciutat

La sabadellenca empresonada pels aldarulls de Barcelona, en llibertat

Un cartell reclama la llibertat de l'Andrea, empresonada a Wad-Ras

Llibertat amb càrrecs. La titular del jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha permès la sortida de la presó de l’Andrea, la sabadellenca empresonada pels aldarulls a Barcelona arran de la sentència del Procés. La jove, integrant de l’entitat alternativa l’Obrera, es trobava entre reixes des del passat 15 d’octubre, moment en què la jutgessa va accedir a la petició de Fiscalia de presó provisional.

L’Andrea, juntament amb d’altres manifestants detinguts aquella nit, estan acusats de desordres, atemptat i lesions lleus contra l’autoritat, càrrecs que es mantenen a la causa. La jutgessa considera que existeixen indicis que els detinguts van realitzar diversos atacs a l’autoritat i llançaments d’objectes. La jove ha sortit de la presó per a dones de Barcelona Wad-ras aquesta tarda, on ha estat rebuda per familiars i amics.

La jutgessa va considerar en el seu dia que existia la possibilitat de reiteració delictiva, en la mesura que les accions de protesta es podien repetir, i que existiria una intenció “d’eludir” la justícia. La defensa de l’Andrea va presentar un recurs contra la presó provisional, que ara el jutjat ha estimat favorablement. Des de l’Obrera, però, no estan satisfets: “S’ha endut un mes gratis de preventiva. A partir d’ara comença la lluita per l’absolució“, ha assenyalat el portaveu de l’entitat al D.S., que considera que el seu empresonament ha estat “arbitrari”.

A “PEDREGADES” CONTRA ELS AGENTS

Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones pels altercats post-sentència a Barcelona el passat 15 d’octubre. Els fets sota la investigació judicial haurien tingut lloc al carrer Mallorca, on es va desplegar un dispositiu de seguretat especial dels agents policials. Segons la interlocutòria d’empresonament emesa aleshores, a partir de les 20 h es van iniciar greus incidents, amb llançaments de tanques metàl·liques per part de persones encaputxades. Així mateix, també es van llençar ous, ampolles de vidre i bengales.

Entre els fets detallats en el text judicial, es descrivien empentes als agents i fins i tot algun cop de puny a la cara. En el cas de la sabadellenca empresonada, hauria llançat pedres contra un agent, que li van impactar en el pit i el casc de protecció, abans de resistir-se a la detenció, durant la qual un policia va patir una contusió al genoll dret.

Presó sense fiança per a l’activista de l’Obrera detinguda a Barcelona

Comentaris
To Top