Oci i cultura

24 hores de jocs de taula per aficionats incombustibles

Durant la cita, uns quatre-cents participants van tenir l'oportunitat de jugar a gairebé dos-cents jocs / G.Plans

Darrere de la caricatura que s’ha construït sobre els aficionats als jocs de rol, hi ha una realitat totalment diferent. Experts de moltes edats, sense cap estètica definida i amb hàbits socials diversos. Però, això sí, tots comparteixen un costum: els agrada reunir-se amb amics i familiars entorn d’una taula i competir.

Tot això ha quedat escenificat aquest cap de setmana a la 13a edició de les 24 hores de jocs de taula, organitzades pel Refugi del Sàtir, que han atret uns quatre-cents participants a l’Espai Polivalent del Parc del Nord. En total, hi ha hagut la possibilitat d’escollir entre un assortit de gairebé dos-cents jocs, gràcies a la col·laboració de la Ludoteca, el Cercle mil·lenari, SNAFU, Foguera i Torre de Daus. La cita és una prova de resistència per alguns jugadors, que aguanten incombustiblement. La gran majoria, però, només s’hi passa unes hores.

Ser el millor explorador, conquerir castells japonesos o mantenir granger d’erugues gegants. Aquests són els objectius -explicats simplificadament- dels tres jocs sobre els quals s’han organitzat els tornejos de la jornada: el Diamant, l’Age of war i el Silk. Cadascun ha reunit una trentena de participants.

La jornada està pensada per compartir una bona estona amb amics o familiars, sense necessitat de ser un expert / G.PLANS

Un moment àlgid pels jocs de taula

“Els jocs de taula han superat la crisi amb nota, contra tot pronòstic. Estan en un molt bon moment. I, tot i que pot semblar que són cars, et donen moltes hores de gratificació i diversió en societat”, considera Francesc Gorina, propietari de la botiga SNAFU i aficionat a aquest món des de fa molts anys. També constata que, positivament, “cada vegada hi ha més paritat” entre jugadors.

La jornada anual serveix perquè molts aficionats descobreixin jocs i puguin provar-los. És el cas de l’Aurora, que és mestra i els utilitza com una eina pedagògica: “vinc aquí a jugar i a informar-me de què hi ha de nou per, després, portar-ho a l’aula. Els jocs de taula serveixen per aprendre a respectar els torns, saber perdre i guanyar, estar alerta, desenvolupar estratègies i, a més, poden incloure matemàtiques o períodes històrics”, assenyala.

Durant el dia, l’afluència ha anat variant. Tanmateix, durant les 24 hores l’activitat s’ha mantingut constantment. “Cap al migdia hem tingut aforament màxim, no hi havia més taules. Estem molt satisfets. Això tornarà a donar l’arrencada que s’ha perdut de l’any anterior, que no vam celebrar-ne l’edició”, explica Octavi Marquès, membre del Refugi del Sàtir i organitzador de la cita.

Comentaris
To Top